Croatian Makers konferencija digitalnih stvaralaca

Konferencija digitalnih stvaralaca za djecu i odrasle

 

10.4.2018.

Save the date – najavljujemo Croatian Makers konferenciju u Europskom tjedna stvaralaca (European Maker Week).

U subotu, 19. svibnja, organiziramo izložbu kreativnih učeničkih radova iz naših projekata, radionice za djecu i roditelje te predavanja atraktivnih predavača.

 

Kada i gdje?

Konferencija će se održati u Tehnološkom parku Zagreb, u 12. paviljonu Zagrebačkog Velesajma, na 1. katu. Točnu lokaciju možete pogledati ovdje. Aktivnosti počinju u 10:00 ujutro, a traju sve do 19:00 sati. Točan raspored aktivnosti pogledajte niže.

Što možemo vidjeti (ili još bolje – isprobati)?

Na konferenciji će izlagati mnogi učenički timovi iz cijele Hrvatske – prikazat će svoje kreativne tehnološke radove koje su izradili unutar Croatian Makers projekata, moći ćete se iskušati u programiranju i robotici na besplatnim radionicama te poslušati predavanja svjetskih stručnjaka u edukaciji i robotici.

Izložba kreativnih projekata

Sigurno će biti izloženi modeli robota, pametne kuće upravljane putem mobitela, uređaj za uzgoj biljaka pomoću micro:bita i mnogi drugi radovi, a većinu njih moći ćete i sam isprobati! Izložba radova bit će aktivna tijekom cijelog trajanja konferencije, možete ju posjetiti od 10:00 do 19:00 sati.

Ukoliko Vaša škola želi izložiti neki od svojih radova pogledajte upute ovdje (objavljujemo uskoro). Najbolje izložene radove po izboru našeg stručnog povjerenstva nagrađujemo vrijednim nagradama!

Radionice

Organiziramo radionice kako biste se i sami mogli okušati u programiranju robota, stvaranju kreativnih radova s micro:bitom. Naravno, radionice su besplatne za sve sudionike.

Radionice će se ponavljati više puta kroz dan i odvijat će se paralelno, a točan raspored pogledajte niže. Kod dolaska na konferenciju bit će potrebna registracija na termin radionice kako se ne bi stvarala prevelika gužva.

Dodatne aktivnosti

Osim izložbe u izložbenom prostoru organiziramo i dodatne aktivnosti – zaigrajte igru „Lupi krticu“ na micro:bitu i osvojite micro:bit, pogledajte kako rade 3D printeri i ponesite printani privjesak kući, upoznajte robote koji liče na čovjeka, zaigrajte robotski nogomet i mnoge druge zanimljivosti. Posjetitelji će se moći natjecati u brojnim dodatnim aktivnostima i osvojite vrijedne nagrade!

Natjecanja će biti organizirana prema rasporedu niže, a dobitnici će se proglašavati unutar sat vremena – ako budete najbolji nagrade odmah nosite kući.

Predavanja

Popis predavača i točno vrijeme njihovih predavanja objavljujemo uskoro, a za sada Vam možemo otkriti da kao predavači sigurno dolaze:

  • Gareth Stockdale, glavni direktor Zaklade Micro:bit;
  • Matija Kopić, suosnivač robotičke tvrtke Gideon Brothers,
  • Miroslav Vrankić, osnivač tvrtke „e-glas“, ultimativni ‘maker’ koji je krećući od dizajna baziranog na Raspbery Pi napravio globalno kompetitivan proizvod za pomoć invalidima i razvio uspješnu kompaniju

Uskoro ćemo na ovom mjestu najaviti i druge govornike!

Raspored aktivnosti

Dođite se i zavirite u svijet digitalnih stvaralaca!

Domaćin konferencije:

Drugi vijesti Croatian Makersa