fbpx

Najava MakeX European Open 2019. natjecanja u naprednoj edukacijskoj robotici

Sudionici se brinu za razne strukture modernih gradova!

2.10.2019.

Ovogodišnje napredno natjecanje u edukacijskoj robotici pod nazivom MakeX European Open 2019. će se održati 12. listopada u ZICER-u u Zagrebu.

Natjecanje je otvoreno za javnost te na njemu sudjeluju timovi iz regije koristeći mBot robote (istu tehnologiju na kojoj se bazira Croatian Makers liga) uz dodatke.

Za najbolje smo pripremili vrijedne nagrade te će im biti uručene ulaznice za svjetsko natjecanje koje će se održati u Kini u prosincu.

Tema natjecanja je “Zaštitnik grada” (City Guardian). Natjecatelji će programirati robote i na natjecanju rješavati zadatke koristeći logičko razmišljanje, strateško planiranje timova i rješavanje problema poput pomicanja objekata, praćenja linija, prepoznavanja boja, itd.

Ove godine, osim natjecanja za sve zainteresirane organiziramo i konferenciju u sklopu projekta “STEM revolucija u zajednici” gdje možete poslušati zanimljiva predavanja ili sudjelovati na radionicama s tehnologijama koje su korištene u projektu. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Vremenik natjecanja i konferencije možete pogledati ovdje.

MakeX je svjetsko natjecanje u naprednoj, edukacijskoj robotici koje promovira učenje u raznim poljima znanosti i tehnologije potičući suradnju, interdisciplinarnost i orijentiranost ka rješavanju stvarnih problema.

U ovom se natjecanju timovi sastoje od maksimalno dva natjecatelja iz jedne ustanove u jednoj dobnoj skupini. Zadaci i natjecanje su osmišljeni tako da timovi moraju surađivati kod rješavanja zadataka kako bi osvojili što više bodova.

Ako ste zainteresirani, posjetite natjecanje i sudjelujte u aktivnostima konferencije!

Projekt MakeX je sufinanciran sredstvima Zaklade Hrvatska za djecu.

Druge vijesti s MakeX natjecanja