fbpx

Najbolji radovi projekta Generacija NOW u šk. god. 2020./21.

U projektu do sada sudjelovalo više od 2.200 djece i mladih

25.6.2021.

U suradnji s Hrvatskim Telekomom proglasili smo najbolje radove kreativnog natječaja Generacije NOW, programa koji promiče razvoj STEM znanja i digitalnih vještina kod mladih. Najbolji projekti ovogodišnjeg natječaja su Restoran prijateljstva (OŠ Tučepi), LED PAD (OŠ Malešnica) i Projekt Bionica (Krapinski informatički klub KRIK).

Svim ustanovama u projektu je donirana oprema (Arduino IoT komponente), omogućena edukacija o korištenju kao i mentoriranje tijekom godine kako bi što kvalitetnije izradili svoje projekte i radove za sudjelovanje u ovom natječaju.

Od svih pristiglih radova, najbolji su sudjelovali na finalu, završnoj izložbi koja se održala u četvrtak 24. lipnja 2021. godine.

Na njoj su finalisti prezentirali svoje radove, a Povjerenstvo je unutar svake kategorije proglasilo jednog pobjednika i pobjedničkom timu dodijelilo vrijedne nagrade.

Prilikom događaja, Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja IRIM-a je ukratko opisao projekt i sudjelovanje ustanova:

„I ove godine Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom u  donacijski program Generacija NOW uključio je 75 novih ustanova i osigurao podršku prethodno uključenim ustanovama u projekte Interneta stvari. Ukupno, ove je školske godine u projektu aktivno sudjelovalo više od 180 ustanova. Za sve mentore u uključenim ustanovama osigurana je edukacija za korištenje Arduina – najpoznatije svjetske platforme za realiziranje uradi sam projekata u području elektronike, automatike, robotike te inženjerstva općenito. Educirani mentori prenose svoja znanja učenicima koji stvaraju vlastite projekte pritom razvijajući kompetencije u području STEM-a i druge digitalne vještine potrebne za rad i život u današnjem digitalnom svijetu.“

Projekt je komentirao i Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu:

„Ovogodišnji program okupio je sjajne mlade timove vođene predanim mentorima i rezultirao je brojnim genijalnim projektima kojima su sudionici iskazali veliku kreativnost. Generacijom NOW potičemo usvajanje STEM znanja kod djece od najranije dobi i sretni smo što im pomažemo da ostvare svoj puni potencijal i razviju važne digitalne vještine.“

 

Sve pristigle radove projekta možete pogledati ovdje, a u nastavku pogledajte najbolje radove:

Odabrani radovi

1. – 4. razred osnovne škole

5. – 8. razred osnovne škole

Pogledajte fotogaleriju sa završne izložbe gdje su prezentirani najbolji radovi:

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost, a i ove godine se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Od početka provedbe, kroz ovaj projekt uspješno je prošlo više od 2.200 djece i mladih diljem Hrvatske, a u njemu je sudjelovalo više od 300 obrazovnih institucija.

Druge vijesti iz projekta