fbpx

Najbolji radovi projekta Generacija NOW u šk. god. 2021./22.

U projektu do sada sudjelovalo više od 2.700 djece i mladih

14.6.2022.

U suradnji s Hrvatskim Telekomom proglasili smo najbolje radove kreativnog natječaja Generacije NOW, programa koji promiče razvoj STEM znanja i digitalnih vještina kod mladih. Najbolji projekti ovogodišnjeg natječaja su robotski slikar „Kotačko”, Hobotic 2.0,elektronički didaktički uređaj i Interaktivna e-Vaza.

U ovoj školskoj godini tema kreativnog natječaja je bila „Digitalna umjetnost“, a uključivala je projekte koji spajaju umjetnost i tehnologije 21. stoljeća, moderne trendove i digitalizaciju.

Ukupno, ove je školske godine u projektu sudjelovalo 169 ustanova. Svim novouključenim ustanovama u projektu je donirana oprema (Arduino IoT komponente), omogućena edukacija o korištenju kao i mentoriranje tijekom godine kako bi što kvalitetnije izradili svoje projekte i radove za sudjelovanje u ovom natječaju.

Svi sudionici projekta su trebali izraditi tijekom školske godine barem jedan projekt, a najbolje po ocjenama svih korisnika Izradi! edukativnog web portala i Povjerenstva smo pozvali na završnu izložu koja se održala u utorak, 14. lipnja 2022. godine.

Na njoj su finalisti prezentirali svoje radove, a Povjerenstvo je unutar svake kategorije proglasilo jednog pobjednika i pobjedničkom timu dodijelilo vrijedne nagrade. U stručnom Povjerenstvu su se, između ostalih, nalazili i stručnjaci iz obrazovnih institucija, kao i poduzetnici koji su i sami zagovornici STEM edukacije i razvoja digitalnih vještina. 

Prilikom događaja, Paolo Zenzerović, direktor IRIM-a je ukratko opisao projekt i sudjelovanje ustanova:

„Generacija NOW je najveća primjena tehnologije Interneta stvari u području obrazovanja u Hrvatskoj. Kroz prethodnih šest godina suradnje s Hrvatskim Telekomom educirali smo više od 450 mentora iz 360 edukativnih ustanova kako bi svoje učenike mogli podučiti korištenju modernih digitalnih tehnologija, a sve s ciljem unapređenja kompetencija učenika u području digitalne tehnologije, rješavanja problema, timskog rada i prezentacijskih vještina. Ono što nam je posebno drago je što su iz godine u godinu projekta Generacija NOW, radovi učenika sve kompleksniji i zanimljiviji.“

Projekt je komentirao i Igor Vukasović, direktor Odjela za korporativne komunikacije u Hrvatskom Telekomu i Predsjednik povjerenstva:

„Program Generacija NOW iz godine u godinu privlači velik broj ustanova te smo ponosni što je ove godine sudjelovalo 169 ustanova iz svih dijelova Hrvatske, od čega se programu priključilo 60 novih te nas veseli ponovno svjedočiti potencijalu naših najmlađih.“

Sve pristigle radove projekta možete pogledati ovdje, a u nastavku pogledajte najbolje radove:

Odabrani radovi

Pogledajte fotogaleriju sa završne izložbe gdje su prezentirani najbolji radovi:

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Od početka provedbe, kroz ovaj projekt uspješno je prošlo više od 2.700 djece i mladih diljem Hrvatske, a u njemu je sudjelovalo više od 360 obrazovnih institucija.

Druge vijesti iz projekta