fbpx

Održano je Superfinale Croatian Makers lige 2023./24.

Na događaju sudjelovalo 229 natjecatelja

24.5.2024.

U školskoj godini 2023./24. održali smo 4 kola Croatian Makers lige, natjecanja iz robotike i programiranja za djecu osnovnoškolske dobi, a jučer, 23. svibnja smo organizirali Superfinale – natjecanje za najbolje iz ovogodišnje Lige.

Sudjelovalo je 229 natjecatelja iz 63 natjecateljske ekipe, a najbolji su bili timovi iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci (mentor Ivan Dejanović) u starijoj i OŠ Vladimira Nazora Pazin (mentor Darko Suman) u mlađoj dobnoj skupini.

Tema za ovu školsku godinu su bila godišnja doba: roboti su upoznavali glavna obilježja jeseni, zime, proljeća i ljeta, istražujući kako se priroda mijenja tijekom godine.
Tema se nastavila i u Superfinale, gdje su se timovi suočili s uzbudljivim izazovom – morali su pronaći četiri predstavnika godišnjih doba izgubljena unutar velikog parka gdje su godišnja doba ispremiješana.

Za uspješno ispunjavanje ovog zadatka, natjecatelji su trebali programirati robote da uspješno koriste AI kameru, ultrazvučne senzore, LED svjetleće diode, međusobno komuniciraju radio vezom te prepoznaju i prate crnu i bijelu liniju.

Natjecanje se provelo online, preko Zoom platforme, a rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje.

Prema rezultatima, u mlađoj dobnoj skupini 1. mjesto je osvojio tim iz OŠ Vladimira Nazora Pazin (mentor Darko Suman), 2. mjesto tim iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci (mentor Ivan Dejanović) i 3. mjesto tim iz OŠ Vladimira Becića (mentor Danko Pospišil).

U starijoj dobnoj skupini 1. mjesto je osvojio tim iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci (mentor Ivan Dejanović), 2. mjesto tim iz OŠ Oroslavlje (mentor Krešimir Ordanić) i 3. mjesto tim iz udruge Foto-film-video amateri Luke (mentor Mladen Božić).

Svi učenici i njihovi mentori su osvojili vrijedne nagrade:

  • 1. mjesto – micro:Maqueen Plus v2 s mehaničkim proširenjem + micro:bit
  • 2. mjesto – micro:Maqueen Plus v2 + micro:bit
  • 3. mjesto – micro:Maqueen Lite + micro:bit
Evo i fotogalerije s natjecanja:
Za kraj, napravili smo i “grupnu fotografiju” ovog online natjecanja:
Zahvaljujmo svima na sudjelovanju i čestitamo najboljima!

Druge vijesti