fbpx

Otvoren novi donacijski natječaj projekta Generacija NOW 2021./22.

Prijaviti se mogu sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem

30.9.2021.

Otvorili smo u suradnji s Hrvatskim Telekomom novi donacijski natječaj Generacija NOW kroz koji ulažemo 700 tisuća kuna u razvoj STEM područja u Hrvatskoj.

Natječaj traje od 30. rujna do 12. listopada i na njega se, putem online obrasca, mogu prijaviti sve obrazovne ustanove i neprofitne institucije koje promiču bavljenje STEM područjem.

Generacija NOW se provodi s ciljem pružanja najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi oni, uz pomoć najnovije tehnologije, razvijali svoju kreativnost i inovativnost.

Ustanovama uključenim u projekt doniramo modernu Internet of Things (IoT) opremu, besplatan pristup internetu s besplatnim podatkovnim prometom te financijsku donaciju.

Program Generacije NOW i ove će se godine, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, održavati u prostorima odabranih ustanova diljem Hrvatske, a interaktivni materijali dodatno će pomoći polaznicima programa pri stjecanju znanja i izradi vlastitih projekata. Kako se čitav edukacijski program nalazi online na novom Izradi edukacijskom web portalu IRIM-a, bit će dostupan i svim ostalim ustanovama, ali i pojedincima, zainteresiranima za usavršavanje STEM znanja i vještina.

Detaljnije informacije i prijavnicu možete pogledati ovdje

Oko otvaranja nove inačice projekta, izjavu je dao Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma:

Osnaživanje mladih i podržavanje njihovog osobnog i profesionalnog rasta i razvoja je sastavni dio naše vizije spajanja svih u Hrvatskoj s mogućnostima koje digitalizacija pruža. U posljednjih pet godina Hrvatski Telekom je uložio više od 4,5 milijuna kuna u Generaciju NOW i STEM obrazovanje omogućavajući djeci i mladima diljem Hrvatske pristup vrhunskom obrazovanju te otkrivanju i ostvarivanju njihovih potencijala. Pritom me posebno veseli spoznaja što je više od 2200 djece i 300 obrazovnih institucija već dosad sudjelovao u programu te što poticanjem razvoja STEM vještina od najradnije dobi ne ulažemo samo u naše mlade generacije, već i u budućnost Hrvatske.

Projekt je komentirao i Paolo Zenzerović, IRIM-ov voditelj poslovanja:

„Projekt Generacija NOW kojeg provodimo zajedno s Hrvatskim Telekomom u osnovnim i srednjim školama, udrugama i knjižnicama diljem Hrvatske omogućava korisnicima svih sudionika pristup modernoj edukacijskoj tehnologiji u području Interneta stvari, ali i njihovim mentorima pristup obrazovnim materijalima i podršci u provedbi projekta. Mentori svojim učenicima prenose stečena znanja o tome kako iskoristiti tehnologiju za pretvaranje vlastitih ideja u prototipe uređaja te time učenici postaju stvaratelji vlastitih rješenja, a ne samo konzumenti tehnologije. Osim znanja o primjeni tehnologije učenici stječu i znanja koja su ključna u 21. stoljeću – kreativnost, suradnja, vještine vodstva tima te komunikacijske i prezentacijske vještine.“

Druge vijesti iz projekta