fbpx

Rezultati 1. kola Croatian Makers lige u šk. god. 2022./23.

Na natjecanju sudjelovalo više od 2200 natjecatelja

23.12.2022.

Prvo kolo Croatian Makers lige, natjecanja u edukacijskoj robotici se održalo od 14. do 30. studenog.

Sudjelovalo je više od 2200 natjecatelja iz gotovo 480 natjecateljskih ekipa, a u nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema za ovu školsku godinu je morski svijet. U ovom kolu sudionici su programirali robota da plovi prema lokaciji s koje će napraviti zaron u morsku dubinu. Kako bi to uspješno napravio, robot plovi između stijena te uočava prepreke (svjetionik i obližnje otoke).  Ovaj zadatak je nastavak na zadatak iz pretkola u kojemu je robot stigao na plažu i krenuo na isplovljavanje i istraživanje morskog svijeta.

Kako bi uspješno riješili zadatak, sudionici su trebali isprogramirati robota da samostalno prati liniju, koristi RGB diode, reproducira melodiju, samostalno vozi koristeći svoje motore te pronalazi liniju.

Ovo natjecanje je bilo “online”. Natjecatelji su samostalno trebali riješiti zadatke te su mentori snimali njihove vožnje robota i uploadali prema pravilima natjecanja. Primjer vožnje robota i uspješnog ispunjavanja zadatka pogledajte u video snimci.

Pojedinačne rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje, a ovdje su ekipni rezultati po timovima. Hvala svima na sudjelovanju i čestitke najboljima!

Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s provođenja natjecanja:

Druge vijesti