fbpx

Rezultati 2. kola Croatian Makers lige u šk. god. 2023./24.

Na natjecanju sudjelovalo više od 300 ekipa

22.12.2023.

Drugo kolo Croatian Makers lige se održalo od 27. studenog do 17. prosinca.

U ovom natjecanju u edukacijskoj robotici sudjelovalo je više od 1200 natjecatelja iz 300 natjecateljskih ekipa, a u nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema za ovu školsku godinu su godišnja doba i učenici istražuju kako se priroda mijenja tijekom jeseni, zime, proljeća i ljeta.
 
U prvom je bila jesen i roboti natjecatelja su sudjelovali u jesenskim aktivnostima i pripremama za zimu, a sada u zimskom, 2. Kolu Lige, robot odlazi u snježnije, planinske krajeve gdje može uživati u skijanju, grudanju i sanjkanju.
 
Sudionici su pisali program kojim će robot uspješno svladati niske temperature, led i snijeg te sve prepreke na putu kako bi stigao do zaleđenog jezera i otvorio sezonu klizanja.

Kako bi uspješno riješili zadatak, sudionici su trebali isprogramirati robota da samostalno prati liniju, samostalno vozi koristeći svoje motore, pronalazi liniju (samo za stariju dobnu skupinu), koristi RGB diode, reproducira melodiju i detektira prepreke ultrazvučnim senzorom.

Ovo natjecanje je bilo “online”. Natjecatelji su samostalno trebali riješiti zadatke te su mentori snimali njihove vožnje robota i uploadali prema pravilima natjecanja. Primjer vožnje robota i uspješnog ispunjavanja zadatka pogledajte u video snimci.

Pojedinačne rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje, a ovdje su ekipni rezultati po timovima. Hvala svima na sudjelovanju i čestitke najboljima!

Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s provođenja natjecanja:

Druge vijesti