fbpx

Rezultati 3. kola Croatian Makers lige u šk. god. 2022./23.

Gotovo 1500 natjecatelja sudjelovalo

2.3.2023.

Treće kolo Croatian Makers lige, natjecanje iz edukacijske robotike, se održalo od 6. do 16. veljače.

U njemu je sudjelovalo gotovo 1500 natjecatelja iz 450 natjecateljskih ekipa, a u nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema za ovu školsku godinu je morski svijet. U prvom kolu robot je isplovio na pučinu, u drugom je tražio pogodno mjesto za zaron, a u ovom robot pliva s različitim morskim životinjama te roni sve do morskog dna gdje pronalazi kartu s blagom.

Ovo natjecanje je bilo “fizičko”, prvo takvo koje smo uspjeli organizirati u zadnje 3 sezone Croatian Makers lige. Natjecatelji su se okupili u 39 ustanova domaćina po Hrvatskoj gdje su istovremeno rješavali zadatke. 

Kako bi uspješno riješili zadatak, sudionici su trebali isprogramirati robota da samostalno prati liniju, koristi RGB diode, reproducira melodiju, detektira prepreke ultrazvučnim senzorom i prepozna oznake koriteći kameru za umjetnu inteligenciju.

Konačne rezultate svih ekipa možete pogledati ovdje. Hvala svima na sudjelovanju i čestitke najboljima!

Projekt UI u STEM edukaciji (UI=umjetna inteligencija) bavi se rješavanjem problema nedovoljnog broja educiranih učitelja i adekvatnih programa u osnovnim školama RH koji bi poticali djecu na stjecanje STEM znanja i vještina.

Projektom planiramo povećati kapacitet i pružiti podršku za učitelje osnovnih škola u RH za korištenje robotike i umjetne inteligencije, čime povećavamo kvalitetu i relevantnost odgoja i obrazovanja te cjelokupnog okruženja za učenje u osnovnim školama.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Projekt je 85% financiran iz EGP financijskog mehanizma, a 15% financiran iz državnog proračuna.

Druge vijesti