fbpx

STEM u SOS Dječjem selu - edukacija o 3D pisačima i Croduino opremi

Donacija opreme i edukacije za djecu i mentore SOS Dječjeg sela Lekenik!

9.12.2019.

U lipnju ove godine, IRIM je u suradnji s Rotary E-klubom Hrvatska, Rotary klubom Zagreb Centar te donacijom Erste banke omogućio SOS Dječjem selu Lekenik računalo, robote, dodatke za robote, 3D printer, Croduino mikrokontrolere i drugu opremu.

Nastavno na donaciju, u studenom smo organizirali edukativne radionice za djecu i mentore na kojima su se upoznali s opremom i naučili osnove korištenja.

Održali smo dvije radionice, prva o korištenju 3D pisača i izradi 3D modela koju je održao Josip Šimić iz IRIM-a, te drugu o Croduino mikrokontrolerima za naprednu elektroniku koju je održao Tihomir Zovko iz e-Radionice (proizvođač Croduino opreme).

Djeca i mentori su se upoznali s opremom i njezinim mogućnostima te su im pokazani edukacijski materijali i gdje mogu pronaći detaljnije upute i projekte.

Planiramo i follow-up radionice u budućnosti na kojima će sudionici proći detaljnije mogućnosti korištenja opreme.

Ovim projektom i aktivnostima nastavljamo vrlo dobru suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik koje već nekoliko godina sudjeluje u IRIM-ovim projektima u kojima djeca pokazuju odlične rezultate.

Drago nam je da možemo doprinijeti kvaliteti odrastanja djece i pružiti im dodatne mogućnosti (djeca u Selu mogu sudjelovati u glazbenom sastavu, održavanju radio stanice, izradi keramike i raznim drugim aktivnostima).

Druge vijesti iz IRIM-a: