IZJAVA O PRIKUPLJANJU I ZAŠTITI OSOBNIH PODATAKA

Zaštita Vaše privatnosti vrlo nam je važna. U ovoj se Izjavi o zaštiti privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo od Vas te kako postupamo s Vašim osobnim podacima, sukladno aktualnim pravnim regulativama.

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), regulativa je Europske unije koja štiti Vaše osobne podatke i zahtijeva da se prikupljaju u skladu sa zakonom pod strogim uvjetima, za opravdanu svrhu. Osobe ili organizacije koje prikupljaju i upravljaju Vašim osobnim podacima moraju ih zaštititi od zloupotrebe te moraju poštivati određena prava vlasnika podataka koja su zajamčena zakonom EU.

Tko prikuplja Vaše osobne podatke?

U nastavku Vas informiramo o tome u koje svrhe prikupljamo i koristimo Vaše osobne podatke te kako te postupke možete nadzirati i ostvarivati svoja prava.

Vaše osobne podatke i osobne podatke Vašeg djeteta prikuplja i obrađuje:

Institut za razvoj i inovativnost mladih

Ivana Lučića 2A, 10000 Zagreb

OIB: 29139223214

Kontakt: szop@irim.hr

 

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni unutar našeg povezanog društva u iste svrhe. Podatke upotrebljavamo samo za utvrđene, jasne, legitimne i očekivane svrhe te ih ne prosljeđujemo i ne koristimo u nepredviđene ili neočekivane svrhe.

 

Zašto nam trebaju Vaši osobni podaci?

Vaše osobne podatke koristit ćemo u svrhu izvršavanja onih usluga koje ste zatražili (radionice i edukacije) i u svrhu ostvarivanja Vaših prava i obveza. Ako to nije drugačije navedeno u tekstu privole, podaci se prikupljaju trajno zbog toga što do povlačenja privole smatramo da postoji Vaš interes za svrhu zbog koje obrađujemo Vaše osobne podatke.

• Prijava za sudjelovanje u našim programima

Za navedenu svrhu možemo prikupljati sljedeće osobne podatke:

• maloljetni korisnici- podaci o korisniku (ime, prezime, OIB, datum rođenja, ime roditelja/skrbnika, adresa prebivališta, kontakt podaci roditelja i maloljetnog korisnika/adresa e-pošte, broj mobitela i/ili telefona), fotografije uz privolu roditelja

• punoljetni korisnici – podaci o korisniku (ime, prezime, OIB, adresa prebivališta, kontakt podaci/adresa e-pošte, broj mobitela i/ili telefona), fotografija i videozapis)

 

• Newsletter, komunikacija, kolačići

Vaše osobne podatke prikupljamo i kako bismo Vam poslali obavijesti o našim programima za koje mislimo da bi Vam mogli biti od interesa. Također prikupljamo statističke podatke o posjećenosti naše web stranice, kako bismo ih optimizirali.

Kako bismo osigurali ispravan rad ovog web-mjesta, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići, pomoću kojih web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke (poput korisničkog imena, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto, odnosno pri prelasku s jedne njegove stranice na drugu. Na nekim se našim stranicama koristimo kolačićima koji nisu prijeko potrebni za prikaz web-mjesta, no omogućit će vam ugodnije pregledavanje. Te kolačiće možete izbrisati ili blokirati, ali ako to učinite, neke funkcije te stranice možda neće raditi kako je predviđeno.

Informacije povezane s kolačićima ne služe za vašu identifikaciju, a podaci o navikama pregledavanja isključivo su pod našim nadzorom. Kolačićima se ne koristimo ni u koje druge svrhe osim onih koje smo ovdje opisali.

 

Kako postupamo s Vašim osobnim podacima?

Institut za razvoj i inovativnost mladih će s Vašim osobnim podacima postupati sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, uz primjenu odgovarajućih tehničkih i sigurnosnih mjera zaštite osobnih podataka od neovlaštenoga pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja.​

Institut za razvoj i inovativnost mladih štiti privatnost svojih korisnika i posjetitelja web stranica, čuva povjerljivost osobnih podataka te omogućava pristup i priopćavanje osobnih podataka samo onim zaposlenicima Instituta za razvoj i inovativnost mladih kojima su isti potrebni radi provedbe njihovih poslovnih aktivnosti, a trećim osobama samo u slučajevima koji su izričito propisani zakonom te unutar našeg povezanoga društva u iste svrhe.

Pri procesu prikupljanja i obrade osobnih podataka slijedimo sljedeća načela:

• Točnost, potpunost, ažurnost, obrada podataka na pošten način

Osobni podaci koje prikupljamo i dalje obrađujemo moraju biti točni, potpuni, ažurni te prikupljeni i obrađeni na pošten način.

• Povjerljivost

Osobni podaci su zaštićeni od neovlaštenoga pristupa i uporabe te se čuvaju onoliko vremena koje je potrebno za ostvarenje svrhe prikupljanja podataka.

• Zakonitost

Osobni podaci prikupljaju se i obrađuju uz uvjete propisane Zakonom o zaštiti osobnih podataka i posebnim zakonima.

• Svrhovitost

Osobni podaci prikupljaju se u svrhu s kojom je osoba (vlasnik osobnih podataka) upoznata, koja je izričito navedena i u skladu s Zakonom i mogu se dalje obrađivati samo u svrhu u koju su prikupljeni, odnosno u svrhu koja je podudarna sa svrhom prikupljanja.

 

Koja su Vaša prava?

Privolu za obradu Vaših osobnih podataka možete i opozvati te zatražiti prestanak aktivnosti obrade Vaših osobnih podataka. Opoziv privole možete podnijeti osobno ili e-poštom na adresu: szop@irim.hr. Na iste načine možete zatražiti uvid u svoje osobne podatke, privole za korištenje osobnih podataka, zatražiti preuzimanje svojih osobnih podataka, brisanje svojih osobnih podataka (osim podataka za koje postoji zakonska osnova za njihovo čuvanje) i ostala prava propisana Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR). Naknadno povlačenje privole, ne utječe na zakonitost ranije provedenih obrada osobnih podataka.