fbpx

Institut za razvoj i inovativnost mladih je razvio i provodi najveći STEM program u Europi s dosegom od 350.000 djece i mladih u RH

O nama

Misija Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM-a) je potaknuti i osnažiti svu djecu i odrasle u Hrvatskoj i regiji da steknu STEM kompetencije potrebne da postanu ravnopravni građani 21. stoljeća, ne samo time što im omogućava pristup tehnologiji, nego i edukacijom, donacijama i drugim aktivnostima.

Udruga je razvila i provodi najveći izvannastavni STEM program u Europi – kroz pokret Croatian Makers s dosegom samo u RH od više od 350.000 djece i odraslih te je razvila obitelj platformi i projekata poput popularizacije STEM područja i uvođenja programiranja u institucije do složenijih poput robotičke lige i Internet of Things aktivnosti.

Naši projekti

Naši najdemokratskiji projekti su uvođenje digitalne pismenosti u obrazovni sustav i lokalne zajednice na neviđenoj razini s micro:bitom.

Uključeno više od 12.000 djece (najveće takvo natjecanje u EU) u 600 škola i neprofitnih organizacija uz donaciju više od 3.000 robota.

Uz Izradi! edukacijski web portal provodimo i projekte poticanja digitalnog stvaralaštva i kreativnosti uz povezivanje s tvrtkama i visokoškolskim institucijama.

“Moderni bibliobus”, donosi besplatne satove programiranja i robotike, već smo obišli stotine sela i gradova s radionicama za tisuće djece.

Novosti

Search
Generic filters
Pretraži po kategorijama


Pretraži po projektima

Poduprite

IRIM je neprofitna organizacija te svakom donacijom pomažete da naše aktivnosti budu još veće i dostupnije svima. Naši projekti razvijaju digitalnu pismenost, znanja i kompetencije u programiranju, robotici i drugim STEM područjima, no još nam je važniji utjecaj koji imamo na razvoj ključnih kompetencija kao što su vještine učenja, rješavanja problema, kreativnost, upornost. 

Svoju donaciju možete uplatiti na račun IRIM-a kod Erste & Steiermärkische banke: HR5124020061100717959.

Napomena: Obavezno pod svrhu uplate navedite “Donacija“.

Kontakt

IRIM
Institut za razvoj i inovativnost mladih

OIB 29139223214

Kostelska ulica 1
10000 Zagreb
Hrvatska