fbpx

Popularizacija

IRIM-ova je osnovna misija potaknuti i osnažiti sve, a prvenstveno djecu i mlade u Hrvatskoj i regiji da steknu STEM kompetencije potrebne da postanu ravnopravni građani 21. stoljeća, ne samo time što im omogućava pristup tehnologiji, nego i edukacijom i drugim aktivnostima.

Jedna od grana naših projekata se bave popularizacijom: želimo omogućiti svima mogućnost upoznavanja s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o sredini u kojoj se nalaze.

Projekti

STEM auto

Popularizacijom STEM aktivnosti se bavimo u svim projektima, ali većinom kroz STEM auto.

U projektu dovodimo STEM svugdje, nešto kao moderni ‘bibliobus’. Naši instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice digitalne pismenosti za početnike, temeljene na tehnologijama IRIM-a. Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu.

Projekt se kontinuirano provodi od 2016. godine te je do sada održano više od 500 besplatnih radionica na kojima je sudjelovalo više od 5600 djece i mladih.

Vizualizacija aktivnosti i projekata IRIM-a

IRIM provodi najveći izvannastavni STEM program u Europi – kroz pokret Croatian Makers s dosegom od više od 350.000 djece i odraslih u Hrvatskoj i regiji najveći je STEM program u Europi.

Pokret Croatian Makers po svojoj veličini i intenzitetu ima veliki utjecaj ne samo na škole i druge obrazovne institucije i školski sustav, već i na društvo u cjelini.

IRIM se usredotočuje na jednake mogućnosti i u tu je svrhu razvio obitelj platformi, u rasponu od najdemokratskijih poput popularizacije STEM područja i uvođenja programiranja u institucije do složenijih projekata poput robotičke lige, naprednog programa kodiranja i drugih naprednih projekata.

Vizualizaciju IRIM-ovih projekata i platformi možete pogledati sa strane.

Novosti iz Popularizacije