Organiziramo besplatne radionice programiranja i robotike po Hrvatskoj!

Dovodimo STEM u male sredine, nešto kao moderni ‘bibliobus’. Naši instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice digitalne pismenosti za početnike, temeljene na tehnologijama IRIM-a.

Radionice su zamišljene kao uvod u robotiku i programiranje te su namijenjene prvenstveno osnovnoškolskom uzrastu. Traju otprilike dva sata, a broj sudionika nije ograničen. Mi obično radimo radionice za 12 sudionika, no ako ih prikupite više – održat ćemo dvije!

STEM auto je projekt namijenjen prvenstveno manjim zajednicama čije ustanove i udruge do sada nisu sudjelovale u IRIM-ovim projektima. U manje razvijenim područjima nastavnici ili drugi mentori često misle da nemaju kompetencija niti dovoljne umreženosti za robotiku, programiranje i projekte poput Croatian Makers lige. Ove radionice služe upravo kao uvod i poticaj za rad u STEM područjima.

Radionice su besplatne za sudionike i organizatore, a za opremu se ne brinite jer ju donosimo sa sobom.

 

Projekt STEM auto je organiziran u ciklusima. Tijekom ljeta 2016. godine putovali smo po Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj te smo održali 44 radionice s preko 630 djece. Ideja je bila da omogućimo aktivnosti djeci koja nisu imala mogućnost odlaska na ljetovanje na more.

U veljači 2017. godine smo putovali po Dalmaciji i otocima. Tijekom zimskog perioda, kada nije aktivna turistička sezona, većina manjih pomorskih mjesta ‘utihne’. Upravo zbog toga smo otišli tamo i organizirali radionice robotike budući da su one djeci zanimljive, a i uvode ih u svijet STEM-a.

U ljetnom ciklusu 2017. godine ponovno smo otišli u Slavoniju. Održali smo 24 radionice u 18 mjesta te je sudjelovalo preko 350 djevojčica i dječaka. Više pročitajte ovdje.

Dakle, ako ste učitelj ili edukator koji radi s djecom, a u Vašoj sredini nema dovoljno projekata s robotima i programiranjem – skupite djecu i organizirajte prostor u školi ili negdje drugdje, a mi ćemo doći i organizirati besplatnu uvodnu radionicu!

Ovdje se možete prijaviti za besplatnu radionicu:

Želite vidjeti kako projekt izgleda?

Interaktivni prikaz kretanja STEM auta

(otvara se u novom prozoru)

Vijesti i fotogalerije STEM auta