fbpx

Peti ciklus STEM auta - robotska hvataljka za Croatian Makers ligu

Dijelimo robotske hvataljke i educiramo mentore

5.11.2019.

U novom ciklusu STEM auta putujemo Hrvatskom i održavamo radionice za mentore Croatian Makers lige. Planiramo održati 20 radionica od Makarske do Vukovara te ćemo na njima sudionicima dijeliti robotske hvataljke, dodatke za mBot robote.

Mentore ćemo educirati o spajanju i korištenju ovog dodatka, a opremu će koristiti i njihovi učenici u barem jednom kolu Croatian Makers lige u ovoj školskoj godini. Ovim dodatkom će sve ustanove imati priliku nadopuniti znanje i ujedno pružiti svojim korisnicima nova iskustva u svijetu robotike i STEM-a.

Raspored svih radionica i ustanova koje sudjeluju možete pogledati ovdje.

Sredstva za robotske hvataljke i edukaciju su osigurana od Google Educator Granta.

U ovaj ciklus edukacije dodatno se uključio i naš partner, Hyundai. Omogućili su nam električno vozilo, Hyundai Kona EV s kojim ćemo putovati i održavati dio radionica (planiramo proći 1150 kilometara u 48 sati).

Objave s puta i radionica možete pratiti putem FB ovdje.

Jučer, 4.11. smo već održali prve četiri radionice u Brestovcu Orehovičkom, Makarskoj, Čakovcu i Splitu. Sudjelovalo je više od 50 polaznika, a danas nastavljamo s radionicama u Karlovcu, Šibeniku, Zadru i Zaprešiću.

Pogledajte kratku fotogaleriju s edukacija:

Više o projektu možete pročitati na IRIM-ovim stranicama ovdje, a ispod je interaktivna karta s izvještajima sa svih održanih radionica uz fotogalerije.

Novosti iz projekta