fbpx

Četvrti ciklus STEM auta - suradnja s projektom STEM revolucija u zajednici

Deset besplatnih radionica!

18.4.2019.

Od 8. do 16. travnja trajao je četvrti ciklus projekta STEM auto – putovali smo po Hrvatskoj i održavali besplatne radionice robotike i programiranja.

Ovaj ciklus smo održali u suradnji sa sudionicima projekta STEM revolucija u zajednici koje smo posjetili i održali radionice za djecu te smo im prezentirali sve tehnologije koje koristimo u našem projektu.

U STEM autu dovodimo STEM u male sredine, nešto kao moderni ‘bibliobus’. Naši instruktori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice digitalne pismenosti, robotike i programiranja za zainteresirane. Domaćini jedino trebaju okupiti zainteresirane polaznike i omogućiti nam prostor za radionicu jer mi nosimo svu opremu sa sobom (robote, laptope, projektor, itd.).

Radionice su bile organizirane po potrebi domaćina – nekima je trebala pomoć s trenutnim zadatkom Croatian Makers lige, a drugi su htjeli detaljnije naučiti o funkcioniranju određenih dijelova mBota. Na nekim su radionicama sudjelovali i studenti uključeni u projekt koji su djeci prezentirali svoje radove.

Ukupno je na radionicama sudjelovalo 120 učenica i učenika uz svoje mentore te se vesele idućem dolasku STEM auta u njihove ustanove.

Posebnost ovog ciklusa je da smo, osim radionica u svakoj od ustanova organizirali i predstavljanje edukacijskih tehnologija za veći broj učenika i nastavnika koji ne sudjeluju na radionicama i u projektu. Na taj smo ih način upoznali s tehnologijama poput micro:bita i mBota, promovirali projekt i potaknuli djecu na sudjelovanje u robotičkim radionicama.

Pogledajte fotogaleriju s radionica:

Više o projektu možete pročitati na IRIM-ovim stranicama ovdje, a ispod je interaktivna karta s izvještajima sa svih održanih radionica uz fotogalerije.

Projekt “STEM revolucija u zajednici” sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Novosti iz projekta