fbpx

STEM revolucija u zajednici (UP.04.2.1.02.0021)

Projekt STEM revolucija u zajednici bavi se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između OCD-a i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici, tj. nerazvijenost modela društveno korisnog učenja (DKU).

Projektom će se doprinijeti povećanju modela društveno korisnog učenja i istovremeno smanjiti problem nedovoljne digitalne pismenosti djece osnovnoškolskog uzrasta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Unaprijedit će se kapaciteti nastavnika fakulteta (11), predstavnika OCD-a (8) i studenata (40) o principima DKU te će se razviti i provesti DKU programi  prijenosa STEM kompetencija za djecu u zajednici (240) u obliku aktivnosti Croatian Makers lige na području Karlovačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Cilj projekta je razviti i provesti održive programe društveno korisnog učenja za studente tehničkih fakulteta kroz prijenos STEM kompetencija djeci osnovnoškolskog uzrasta u suradnji s organizacijama civilnog društva na području Karlovačke, Međimurske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Nositelj projekta je Institut za razvoj i inovativnost mladih, a partneri na projektu su Fakultet elektrotehnike i računarstva, Veleučilište u Karlovcu, Fakultet organizacije i informatike, Zajednica tehničke kulture Karlovac, Mladi informatičari Strahoninca te Institut za razvoj tržišta rada.

Očekivani rezultati su:

–Educirani nastavnici fakulteta i mentori u zajednici te motivirani i educirani studenti za sudjelovanje u projektima društveno korisnog učenja kroz prijenos STEM kompetencija u lokalnoj zajednici.

–Provedeni programi i promovirano društveno korisno učenje u udrugama i školama na području uključenih županija.

Ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava je 1.199.745,48 kuna. Iznos koji sufinancira EU je 1.019.783,66 kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 19.03.2018. do 19.11.2019. godine.

Kontakt osoba: Amalija Koren, Voditeljica projekta, amalija.koren@irim.hr

Relevantne internetske stranice povezane s projektom:

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Ovaj projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Edukativni i informativni materijali projekta

Priručnik

Priručnik o implementaciji društveno korisnog učenja u STEM području preuzmite ovdje:

Edukativni materijali studenata

Sve materijale možete pronaći ovdje:

Novosti iz projekta