fbpx

Demonstracijske radionice za studente FER-a i FOI-a

Novi ciklus projekta u sklopu ljetnog semestra na partnerskim fakultetima

15.3.2019.

S početkom ljetnog semestra na fakultetima započeo je novi ciklus projekta „STEM revolucija u zajednici“ kojeg IRIM provodi s partnerima – Fakultetom elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultetom organizacije i informatike (FOI), Veleučilištem u Karlovcu (VUKA), Zajednicom tehničke kulture Karlovac, Mladim informatičarima Strahoninca te Institutom za razvoj tržišta rada.

U ljetnom semestru projekt će se provoditi na kolegijima: Sustavi za praćenje i vođenje procesa (FER), Didaktika 2 (FOI), IoT Embedded Software Development (FOI) te Stručna praksa (VUKA).

Croatian Makers ambasadori održali su ukupno tri demonstracijske radionice i to na FER-u 7. ožujka, FOI-u 14. ožujka i 27. ožujka. Cilj demonstracijskih radionica je predstaviti studentima projekt, zainteresirati ih za društveno korisno učenje i sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Na demonstracijskim radionicama na oba fakulteta sudjelovalo je oko 80 studenata.

Studenti koji odaberu sudjelovanje u projektu bit će pozvani na edukaciju u sklopu koje će učiti o društveno korisnom učenju te korištenju tehnologija poput micro:bita, mBota i 3D printera.

Druge vijesti