fbpx

Završna konferencija projekta STEM revolucija u zajednici

Konferencija za sve sudionike projekta i ostale zainteresirane u aktivnosti

18.10.2019.

U subotu, 12. listopada 2019. godine održane su stručna i završna konferencija projekta društveno korisnog učenja pod nazivom STEM revolucija u zajednici. Na konferenciji je Nenad Bakić pojasnio zašto je STEM edukacija važna za djecu i za budućnost Hrvatske.

Voditeljica projekta Amalija Koren Cavaleiro pojasnila je projektne aktivnosti koje je IRIM provodio s partnerima poput edukacije nastavnika, studenata i mentora o društveno korisnom učenju i STEM kompetencijama.

Predstavljeni su i rezultati projekta koji su nadmašili planirane – u projekt se uključio veći broj studenata i volontera od planiranih što pokazuje interes studenata tehničkih fakulteta za učenje i prenošenje znanja djeci.

Na panel raspravi sudjelovali su doc.dr.sc. Predrag Pale s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), dr.sc. Nives Mikelić Preradović s Filozofskog fakulteta, Paolo Zenzerović, voditelj poslovanja IRIM-a te Lucija Medić, studentica FER-a koja je sudjelovala u projektu.

Uz aktivno sudjelovanje publike, poput metorice Sanje Krš i studenta Marina Capana, koji su govorili o svom iskustvu sudjelovanja u projektu, sudionici konferencije pokazali su veliki interes za temu i mogućnosti uključivanja u projekt.

Za sudionike konferencije održane su i zanimljive dodatne radionice na kojima su imali prilike na naprednijoj razini raditi s micro:bitom i dodacima (BOSON), mBotom i mikrokontrolerima.

O uspješnoj provedbi projekta svjedoči i dogovoren nastavak suradnje s partnerima i provedba programa DKU-a i u novoj akademskoj godini.

Što smo radili kroz projekt možete vidjeti u videu sa strane.

U nastavku pogledajte i kratku fotogaleriju s događaja:

Druge vijesti