fbpx

STEM revolucija u zajednici - 3. godina suradnje s Fakultetom elektrotehnike i računalstva

Nastavljamo s provedbom DKU-a!

15.10.2021.

Jučer smo novoj generaciji studenata Fakulteta elektrotehnike i računalstva (FER) iz Zagreba predstavili projekt STEM revolucija u zajednici.

Projekt se provodi već 3. godinu zaredom u sklopu kolegija Vještine komuniciranja, a studenti će kroz semestar kreirati edukacijski materijal na izabranu temu koristeći micro:bit ili 3D print tehnologiju te održati radionicu učenicima osnovne škole.

STEM revolucija u zajednici je projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda Europske unije čiji je cilj razvoj i provedba programa društvenog korisnog učenja za studente tehničkih fakulteta kojima se omogućuje sudjelovanje u edukaciji djece osnovnoškolskog uzrasta u području razvoja digitalne pismenosti prenošenjem STEM kompetencija. Projekt je započeo u travnju 2018. godine.

Aktivnostima ovog projekta studenti su direktno uključeni u razvijanje vlastitih zajednica, “share the knowledge” kulturi te povezivanju s drugim ustanovama i korisnicima. Do kraja listopada odabrat će se studenti koji će sudjelovati u aktivnostima projekta tijekom akademske godine.

Druge vijesti