fbpx

Robotički kamp za sudionike projekta STEM revolucija u zajednici

Sudjelovalo 18 škola i partneri projekta u raznim aktivnostima

2.6.2019.

Od 31. svibnja do 2. lipnja u Hotelu Omorika u Crikvenici održali smo Robotički kamp za učenice i učenike, njihove mentore studente i sve uključene u projekt STEM revolucija u zajednici.

Na kampu smo održali napredne radionice programiranja s mBot robotima te micro:bitovima za djecu, predavanja za sve sudionike te STEM dan otvorenih vrata za sve zainteresirane.

Na kampu su sudjelovala djeca iz 18 osnovnih škola i edukativnih udruga iz Hrvatske uključenih u Croatian Makers ligu preko projekta STEM revolucija u zajednici. Za njih smo organizirali mnoštvo radionica iz robotike i programiranja, mini robotičko natjecanje s mBotima i demonstracije mogućnosti STEM tehnologija poput 3D printera, robota i sličnog.

Osim djece, u projekt su uključeni i studenti i mentori s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Fakulteta organizacije i informatike (FOI), Veleučilišta u Karlovcu (VUKA), Zajednice tehničke kulture Karlovac te udruge Mladi informatičari Strahoninca koji su dijelili svoje znanje i pokazivali svoje radove unutar projekta.

Svi sudionici su u subotu, 1. lipnja održali STEM dan otvorenih vrata otvoren za javnost. Posjetitelji su mogli voziti mBot robote, vidjeti i printati s 3D printerom, igrati video igre s micro:Bitovima, vidjeti izlaganja i projekte studenata s partnerskih projekata te upoznati pobjednike Superfinala Croatian Makers lige i vidjeti kako oni programiraju robote.

Robotički kamp jedna je od aktivnosti projekta STEM revolucija u zajednici (UP.04.2.1.02.0021) čiji je nositelj IRIM, a bavi se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između organizacija civilnog društva i visokoškolskih ustanova pri uključivanju studenata u rješavanje problema u zajednici, tj. nerazvijenost modela društveno korisnog učenja (DKU).

Pogledajte fotogaleriju s kampa:

Druge vijesti