fbpx

Edukacija studenata o tehnologijama i društveno korisnom učenju

Priprema studenata za provedbu programa društveno korisnog učenja

13.11.2018.

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu okupili smo 9. i 10. studenog 2018. godine ukupno 53 studenta partnerskih fakulteta (FER, FOI i VUKA), zainteresiranih za provedbu programa društveno korisnog učenja u sklopu svojih kolegija. 

Studenti su kroz praktične vježbe, „hands on“ pristup i interaktivna predavanja upoznali tehnologije s kojima će raditi u sklopu projekta – micro:bit s dodacima, mBot i 3D printer te su se upoznali s konceptom i važnošću društveno korisnog učenja. Kroz rad u grupama studente su o tehnologijama educirali Ana Tolić i Vlado Lendvaj, Suzana Šnajdar, Dejan Drabić i Marko Salopek. Edukaciju o društveno korisnom učenju održala je Nives Mikelić Preradović.

Edukacija studenata jedan je od ključnih koraka u projektu „STEM revolucija u zajednici“ jer su njime studenti osposobljeni za kvalitetno provođenje programa DKU-a u sklopu svojih kolegija.

Programe je IRIM razvio u suradnji s nastavnicima fakulteta i oni omogućuju studentima da na najbolji mogući način primijene znanja stečena u sklopu kolegija u programima koji kao platformu koriste IRIM-ov projekt Croatian Makers liga. Studenti će, uz podršku mentora iz IRIM-a, MIS-a i ZTK te svojih nastavnika provoditi programe poput edukativnih aktivnosti za djecu, izradu digitalnih materijala i informiranje građana u sklopu STEM centara što će im biti valorizirano kao dio studentskih obveza.

Pogledajte fotogaleriju s događaja:

Druge vijesti