fbpx

Druga edukacija nastavnika projekta STEM revolucija u zajednici

Povezivanje STEM-a i društveno korisnog učenja

4.3.2019.

U prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra – ZICER-a 28. veljače 2019. i 1. ožujka 2019., Institut za razvoj i inovativnost mladih organizirao je i proveo dvodnevnu edukaciju za nastavnike FER-a i FOI-a u sklopu projekta STEM revolucija u zajednici.

Cilj edukacije bio je bolje upoznati nastavnike spomenutih fakulteta s tehologijom i opremom koja se koristi u Croatian Makers ligi i drugim projektima IRIM-a, a koji se koriste i kao platforma za provedbu programa društveno korisnog učenja (DKU).

Edukaciju nastavnika o tehnologijama proveli su IRIM-ovi stručnjaci za STEM Vlado Lendvaj i Ana Tolić dok je prisutnima svoje znanje o društveno korisnom učenju prenijela stručnjakinja Nives Mikelić-Preradović.

Kroz edukaciju sudionici su imali priliku upoznati se s principom rada mBot robota i okušati se u programiranju mBot-a, od jednostavnih do kompleksnih naredbi za njegov rad.

Uz mBot robote nastavnici FER-a i FOI-a imali su priliku upoznati se i s drugim tehnologijama poput: Inventors kit-ova za micro:bitove i 3D printerom.

Drugi dio edukacije bio je posvećen društvenom korisnom učenju na kojoj su se  nastavnici upoznali s  pojmom i područjem društveno korisnog učenja koristeći primjere iz prakse te rješavajući probleme.

U nastavku pogledajte kratku fotogaleriju s edukacije:

Druge vijesti