fbpx

Ljetni STEM auto 2022. - Petrinja, Mošćenica, Jelkovec, Mraclin, Ivanec i Bistra

Više od 80 sudionika u 7 radionica STEM auta

14.7.2022.

Ljetnim STEM autom putujemo po Hrvatskoj i održavamo radionice.  Pogledajte kratki izvještaj s radionica iz Petrinje, Mošćenice, Jelkovca, Mraclina, Ivanca i Bistre.

Kroz projekt održavamo radionice s micro:Maqueen Plus robotima za djecu. Općenito, cilj STEM auta je svima omogućiti upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o veličini mjesta u kojem žive i dostupnosti tehnologije.

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja

U srijedu, 6.7. posjetili smo Gradsku knjižnicu i čitaonicu Petrinju, točnije kontejnerski sklop kućica pored starog mjesta na kojem se nalazila knjižnica. Nažalost, potresom koji se dogodio krajem 2020. godine zgrada knjižnice je teško oštećena te sama knjižnica trenutno nosi naziv i titulu “Prve hrvatske kontejnerske knjižnice”.

Djelatnike to nije omelo u njihovim aktivnostima tako da smo radionicu napravili u malom natkrivenom prostoru ispred knjižnice, pogledajte fotogaleriju:

Kontenjersko naselje Mošćenica

Drugu radionicu u srijedu, 6.7. smo održali u suradnji s Crvenim križem u kontejnerskom naselju Mošćenica. U naselju žive obitelji čije kuće su stradale u potresu. Pogledajte fotogaleriju s radionice:

Knjižnice grada Zagreba – Knjižnica Jelkovec

U petak, 8.7. održali smo dvije radionice u Jelkovcu u lokalnoj knjižnici. U zabavnoj atmosferi djeca su naučila programirati vožnju robota, sviranje, korištenje LED svjetlećih dioda i još nekoliko mogućnosti robota.

Pogledajte fotogaleriju s radionica:

KUD Dučec Mraclin

Nakon Jelkovca posjetili smo Kulturno umjetničko društvo Dučec iz Mraclina. Radionicu smo, po prvi put od kada provodimo STEM auto, održali u prostorijama nogometnog kluba za lokalnu djecu. Pogledajte fotke:

Gradska knjižnica Ivanec i Općinska knjižnica Bistra

Iduće lokacije, i zadnje u ovom pregledu, koje smo posjetili su knjižnice u Ivancu i Bistri.

U Gradskoj knjižnici Ivanec nas je dočekala odlična atmosfera i velik broj zainteresiranih sudionika te smo održali dvije radionice s više od 20 sudionika.

Nakon Ivanca smo posjetili Općinsku knjižnicu Bistra u kojoj smo također održali radionicu programiranja micro:Maqueen Plus robota.

Pogledajte fotogaleriju s radionica:

Druge vijesti iz projekta