fbpx

Više od 160 radionica STEM auta u knjižnicama kroz ljeto

Više od 1250 djece sudjelovalo u besplatnim radionicama

3.9.2021.

Kroz ljeto 2021. provodili smo veliki ciklus STEM auta u suradnji s knjižnicama.

Od lipnja do rujna putovali smo po Hrvatskoj i održavali besplatne STEM radionice s micro:bitovima, micro:Maqueen robotima i BOSON setovima dodataka.

Ukupno smo održali 164 radionice na kojima je sudjelovalo čak 1254 sudionika, većinom djece osnovnoškolske dobi.

Kroz projekt STEM auto želimo svima omogućiti upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o veličini mjesta u kojem žive i dostupnosti tehnologije.

Tijekom ljeta smo u nekoliko ciklusa putovali po gotovo svim dijelovima Hrvatske i održavali radionice. Veći broj knjižnica smo posjetili i više puta jer je bilo novozainteresiranih polaznika. Održavali smo uvodne radionice programiranja micro:bita i micro:Maqueen robota, a za one koji su već imali iskustva s ovim tehnologijama smo održavali naprednije radionice korištenja BOSON seta dodataka za micro:bit.

Prikaz svih lokacija i održanih radionica pogledajte na karti.

U nastavku pogledajte fotogaleriju s nekoliko radionica:

Ove radionice smo održali kroz projekt Digitalni građanin 2.0 u kojemu smo u više od 100 knjižnica u Hrvatskoj donirali opremu (micro:bitovi, micro:Maqueen roboti, BOSON setovi dodataka) koja se može posuditi poput knjiga, a dio knjižnica organizira i besplatne radionice za javnost s njome. U 35 knjižnica smo donirali i 3D pisače koji se mogu koristiti za izradu 3D modela.

Ako ste zainteresirani koristiti bilo koju od tehnologija, javite se lokalnom knjižničaru za detaljnije informacije.

Druge vijesti iz projekta