fbpx

Ljetni STEM auto 2022. - Pregrada, Jastrebarsko, Rakovec, Ludbreg, Orehovica

Više od 75 sudionika na prvim radionicama STEM auta

5.7.2022.

Krajem lipnja 2022. godine krenuli smo sa STEM autom. Putujemo Hrvatskom i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja s micro:Maqueen Plus robotom.

U prvih tjedan dana posjetili smo Pregradu, Jastrebarsko, Rakovec, Ludbreg i Orehovicu te održali 9 radionica na kojima je sudjelovalo više od 75 djece.

U nastavku pogledajte pregled radionica.

Kroz projekt STEM auto želimo svima omogućiti upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o veličini mjesta u kojem žive i dostupnosti tehnologije.

OŠ Janka Leskovara, Pregrada

Ovaj ciklus smo počeli s radionicama u centralnom dijelu Hrvatske. Prvu radionicu smo održali u suradnji s OŠ Janka Leskovara iz Pregrade, 28.6. Pogledajte fotografije s radionice:

Centar za kulturu Jastrebarsko

U srijedu, 29. lipnja, održali smo nekoliko radionica u suradnji s Centrom za kulturu Jastrebarsko. Centar je u sklopu “Ljeta za Jasku” cijeli tjedan održavao zanimljive radionice za lokalnu djecu, te smo im se i mi pridružili sa STEM radionicama.

PŠ Rakovec, OŠ Krunoslava Kutena

Idući dan, 30. lipnja, posjetili smo Rakovec te u lokalnoj školi održali radionicu programiranja robota. Djeca su na radionici učila kako programirati svjetla robota, kako pomoću njega svirati te su na kraju programirali i samostalnu vožnju robota.

Zajednica tehničke kulture grada Ludbrega i OŠ Orehovica – Centar igre i knjižnica igračaka “Krenimo zajedno”

Iduće lokacije koje smo posjetili su Zajednica tehničke kulture grada Ludbrega i Centar igre i knjižnicu igračaka “Krenimo zajedno” koja se nalazi u OŠ Orehovica. U Ludbregu je Zajednica održavala više radionica za lokalnu zajednicu te smo se uključili sa radionicom programiranja robota. Prije nas su djeca imala radionicu i s uređajem kojega i mi koristimo kroz naše projekte, micro:bitom.

U Orehovici su se okupila lokalna djeca koja su bila zainteresirana sudjelovati na radionici. Ukupno smo imali 10 sudionika, a ova radionica je bila specifična jer su svi sudionici bili izrazito mladi (niži razredi osnovne škole).

Druge vijesti iz projekta