fbpx

STEM auto 2023. - Nova Gradiška, Dragalić, Gornji Fodrovec, Križevci i Visoko

Više od 85 sudionika na prvim radionicama STEM auta

9.3.2023.
Počeo je prvi ciklus STEM auta u 2023. godini.

U narednih nekoliko mjeseci planiramo održati još mnogo radionica, a prve smo održali početkom ožujka u Gimnaziji Nova Gradiška, OŠ Dragalić, PŠ Fodrovec, Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci i OŠ Visoko.

STEM auto je projekt u kojem putujemo Hrvatskom i održavamo besplatne radionice robotike i programiranja s micro:Maqueen Plus robotom. Kroz projekt STEM auto želimo svima omogućiti upoznavanje s tehnologijom, robotikom i programiranjem, neovisno o veličini mjesta u kojem žive i dostupnosti tehnologije.

U nastavku pogledajte pregled s prvih nekoliko radionica.

Gimnazija Nova Gradiška

Ovaj ciklus smo počeli s radionicom 7. ožujka u Novoj Gradišci. Nastavnica Gimnazije Nova Gradiška nas je kontaktirala prije više mjeseci sa željom da ih posjetimo te smo posjet organizirali čim smo bili u mogućnosti. Okupilo se 12 učenika s kojima smo održali radionicu.

OŠ Dragalić

U istom danu smo posjetili i OŠ Dragalić gdje se 10 vrlo zainteresiranih osnovnoškolaca okupilo i sudjelovalo na radionici na kojoj su programirali osnovne radnje s robotom, programirali su vožnju robota, korištenje svjetlećih LED dioda i puštanje zvukova.

PŠ Fodrovec

U utorak, 8. ožujka, smo posjetili PŠ Fodrovec gdje smo održali dvije radionice, jednu za drugom kako bi svim zainteresiranima omogućili sudjelovanje jer ih je bilo više od maksimalnog broja sudionika po radionici.

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci

Popodnevnu radionicu smo održali u suradnji s Gradskom knjižnicom “Franjo Marković” iz Križevaca. Na radionici je sudjelovao čak 21 učenik iz lokalne osnovne škole koji su prošli osnove programiranja i korištenja micro:Maqueen Plus robota.

OŠ Visoko

Dan kasnije, 9. ožujka, smo posjetili OŠ Visoko. Održali smo ukupno dvije radionice na kojima je sudjelovalo 24 učenika.

Ukupno, samo u prva tri dana čak 88 djece te nekoliko mentora i učitelja je sudjelovalo na radionicama STEM auta. Interes za radionicama i sudjelovanjem je velik što nas jako veseli. Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s radionica:

Druge vijesti iz projekta