fbpx

Poduprite!

Pokret Croatian Makers je promijenio hrvatsko školstvo:

  • Najveća privatna donacija u školstvo u Hrvatskoj
  • Globalno jedinstven i uspješan program STEM edukacije
  • Doseg do 150.000 djece uz snažan razvoj sadržaja, sustava poduke i razvoj zajednice edukatora
  • Robotička liga s preko 590 ustanova i preko 11.000 uključene djece
  • Uvođenje računalstva i programiranja u hrvatske osnovne škole uz micro:bitove u škole s projektima STEM revolucija, ProMikro i STEM revolucija: razredna nastava
  • Pretvaranje knjižnica u napredne centre digitalnih vještina kroz projekte Digitalni građanin i STEM revolucija: knjižnice
  • Napredni STEM programi: napredna robotika, Internet stvari, napredni internet stvari
  • STEM auto
  • Donacije i razvoj projekata u drugim zemljama

Više možete pročitati ovdje.

Mnogim mladim ljudima nadoknađujemo ono što ne dobivaju u svom školovanju i dajemo im priliku da postanu ravnopravni građani 21. stoljeća. Naši projekti razvijaju digitalnu pismenost, znanja i kompetencije u programiranju, robotici, automatici i drugim suvremenim područjima.

No, još važniji nam je utjecaj koji imamo na razvoj ključnih kompetencija kao što su vještina učenja, vještina rješavanja problema, kreativnost, upornost. Ali naročito: osjećaj uspješnosti. IRIM razvija kulturu uspjeha i širi dobru volju među đacima, nastavnicima i u cijelom školskom sustavu.

Mnoga djeca će za 5 ili 10 godina moći pogledati unazad i reći da su im upravo ove aktivnosti promijenile perspektive, bilo da su se orijentirali za STEM zanimanja, ili stekli ključne digitalne kompetencije da budu ravnopravni građani 21. stoljeća Ili naprosto postali svjesni da je uspjeh moguć, da je kreativnost neograničena.

Croatian Makers možete poduprijeti donacijom.

Doniranjem pomažete da naše aktivnosti budu još veće i dostupnije većem broju djece. IRIM izrazito doprinosi jednakosti prilika, i smanjenju nejednakosti, izrazito smo uspješni  manje razvijenim krajevima.

Kako donirati?

Svoju donaciju možete uplatiti na račun IRIM kod Erste & Steiermärkische banke: HR5124020061100717959. Po uplati donacije izdat ćemo Vam potvrdu upotrebljivu u porezne svrhe (ako vam treba potvrda, molimo javite nam se na naš kontakt).

Napomena: Obavezno pod svrhu uplate navedite ‘Donacija’!

Mogu li donirati računalnu opremu?

Nažalost, nemamo logističkih mogućnosti primati donacije pojedinačnih komada opreme. Ali ako ste trgovačko društvo ili druga organizacija koja želi rashodovati veću količinu upotrebljive računalne opreme – a računala su komplementarna opremi koju mi doniramo – obratite nam se na croatian.makers@gmail.com.