fbpx

Croatian Makers liga:

informacije u vezi pretkola i natjecanja

U novoj školskoj godini novosti u CM ligi

S povećanim brojem sudionika u Croatian Makers ligi povećali smo broj regija i sudionika u svakoj regiji.

Niže se nalazi nova karta s podjelom svih ustanova u regije. Svaka ustanova se natječe s drugim ustanovama unutar svoje regije u kolima Lige. Pri izradi karte usvojili smo sve prijavljene izmjene, pa Vas molimo da provjerite regiju koja je određena za Vašu ustanovu, kao i ime i prezime mentora, te ukoliko postoje pogreške da nam u najkraćem roku pošaljete e-mail sa traženim ispravkama.

Iskustvom iz prošle školske godine te povratnim informacijama mentora unaprijedili smo pravila Lige. Nova pravila, upute za provođenje fizičkog i online kola, kao i upute za snimanje online kola možete preuzeti ovdje.

Izradili smo novi obrazac Suglasnosti za sudjelovanje u CM ligi (možete ga otvoriti klikom na sliku s desne strane). Bez ispunjavanja ovog obrasca i njegovog potpisa od strane roditelja/staratelja/skrbnika natjecatelji ne mogu sudjelovati u Croatian Makers ligi. Zbog toga molimo mentore ustanova da prikupe ispunjene i potpisane orignilane Suglasnosti svih potencijalnih sudionika projekta (djece/učenika) te nam ih pošalju do 22.10. na adresu:

IRIM (kod Selectio)

n/p Dario Vlahović

Strojarska cesta 20,

10 000, Zagreb.

Molimo da Suglasnosti prikupite za svu djecu koju ćete potencijalno uključivati u program Croatian Makers ligu u ovoj školskoj godini. Dodatno, molimo da mentori kopiraju sve dobivene suglasnosti i zadrže kopije u vlastitoj evidenciji.

U ovom polugodištu planiramo provesti jedno pretkolo i dva kola lige:

Pretkolo će biti održano od 24.10. – 29.10. Na njemu je obvezno sudjelovanje novouključenih ustanova u Ligu dok starima nije obvezno ali se preporuča. Pretkolo će biti provedeno prema pravilima provođenja online kola, ali se bodovanje i rezultat neće računati u ukupni rezultat te ustanove. Ideja iza pretkola je ulaz ustanova u CM ligu te početak rada s djecom na robotici.

Planirani termin prvog kola je 14.-19.11. Prvo kolo će biti online kolo.

Planirani termin drugog kola je 12.12. i 13.12. Drugo kolo će biti fizičko kolo koje će se održavati u regionalnim centrima.

Iduća kola će biti provedena u drugom polugodištu ove školske godine.