fbpx

Croatian Makers – poziv

19.4.2015.

 

Ovo je prikaz gdje smo do sada donirali opremu za robotiku i automatiku (plus 3 kojima šaljemo):

Daleko od onoga što su U STVARI naše ambicije, kako obujmom tako i kvalitetom – za sada samo dijelimo opremu, ne potičemo i ne organiziramo. No, nakon malog zastoja (organizacija), sada smo opet aktviniji, a osnovali smo i udrugu preko koje idu donacije: Institut za razvoj i inovativnost mladih.

Ako radite s djecom, imate ‘potražnju’ (zainteresirana djeca), entuzijazam i infrastrukturu, a nedostaje vam ‘samo’ oprema, mogli biste biti kvalificirani za donaciju, javite nam se. Glavni smjer su nam starija djeca, razvoj u smjeru automatike i robotikte na platformama Arduino i Raspberry Pi, tj. ono što je bliže poduzetništvu i tržištu rada. U iznimnim slučajevima LEGO Mindstorms ili Fischertechnik za mlađe, recimo kako ovo: Rajićki bistrići koji su robotom odmah i pobijedili na RoboDance. Za sada ne možemo pomoći organizacijom i edukacijom, ali jedna ideja je tražiti mentorstvo u ‘susjednoj’ školi ako ima razvijene kompetencije.

Mentalni procijep između Hrvatske i suvremenog svijeta je dublji nego ikada, ali je ujedno (barem za klince) i uži nego ikada – lako ga je preskočiti. Vjerujte, fokus djece ne suvremenost motivira i njihove roditelje da zaborave fokus na ‘gdjesibiodevesprve’.

Inače, kao što možete vidjeti, prilično smo popularni u Slavoniji, a to po mom sudu dobro oslikava i trenutni mentalni ‘raspored’ u Hrvatskoj, nedavni Ron Brown forum u Osijeku je to i pokazao.