fbpx

DAN 4: Cerić i Vinkovci – 26.07.2016.

 

Danas smo održali još dvije vrlo uspješne radionice.

Jutarnja je provedena u PŠ Zrinskih Nuštar u Ceriću. Atosferu na radionici možda najbolje opisuju riječi našeg edukatora Vlade:

“U Ceriću nas je ugostila vrijedna učiteljica razredne nastave Marica Jurec kojoj je normalno ljetne dane provoditi radno u školi i koja svoj entuzijazam uspješno prenosi na svoje učenike, pravi primjer bolje Hrvatske, a uživali smo i u domaćim kolačima.”

voditelj radionica STEM auta Vlado Lendvaj

Slike s radionice su ovdje:

Druga je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci. No prije radionice snimili smo sliku koju želimo podijeliti. Ona prikazuje kako se već više od dva desetljeća neke stvari ne mijenjaju (i propadaju), no isto tako postoje i one vrijedne inicijative koje dolaze i donose drugačija (i bolja) vremena. Dvije različite perspektive Hrvatske u jednoj slici.

Da ne duljimo, ovdje je slika (STEM auto ispred ruševne kuće):

Na radionici u Vinkovcima sudjelovalo je čak 15 vrijednih sudionika. Naučili su o robotici, razgovarali s brojnim novinarima i općenito proveli ugodno poslijepodne. Djeca su u radionicama sudjelovala vrlo aktivno, kao i inače u svim edukativnim programima knjižnice i drugim ponuđenim mogućnostima. Tako djeca prihvaćaju svaku novu priliku koja im se nudi za naučiti nešto novo.

Atmosferu možete vidjeti na slikama:

Sutra našeg edukatora Vladu očekuju čak tri radionice. Pratite i dalje rutu i događaje našeg STEM auta!