fbpx

Donacija novih robota i edukacija nastavnika u Croatian Makers ligi

Doniramo po 5 micro:Maqueen Plus robota i organiziramo edukaciju za mentore Croatian Makers lige

15.9.2022.

U idućih mjesec dana ćemo održati 34 radionice po Hrvatskoj na kojima ćemo educirati mentore iz ustanova u Croatian Makers ligi o korištenju doniranih micro:Maqueen Plus robota.

Edukacija je organizirana po regijama te smo u svakoj regiji odabrali ustanovu koja će biti domaćin. U tim odabranim ustanovama održati će se radionice za sve ostale ustanove koje sudjeluju u projektu.

Mentori će se na edukaciji upoznati s osnovnim značajkama micro:Maqueen Plus robota, korištenjem Mind+ aplikacije za programiranje robota te će izraditi svoje prve programe i izvršiti zadatke s robotom.

Osim edukacije o korištenju robota, mentori će se upoznati sa svim novostima i planiranim aktivnostima u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2022./23.

Nakon ove edukacije počinjemo s pretkolom Cratian Makers lige – prvim natjecanjem za učenike u ovoj školskoj godini koje će trajati kroz listopad i studeni. Sve detalje o pretkolu ćemo objaviti uskoro.

“STEM u zajednici” doprinosi rješavanju problema nedovoljnog interesa opće populacije, posebice djece i mladih, za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Kroz projekt planiramo unaprijediti kapacitete i doseg IRIM-a za provedbu programa popularizacije STEM-a s naglaskom na približavanje tehnologije i inženjerstva djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Druge vijesti