fbpx

Hrvatska robotska invazija: robotička revolucija

Hrvatska robotska invazija: robotička revolucija

 

27. veljače 2016.

 

Kad smo pokretali ligu, razmišljali smo o probnoj godini s 200 robota / 30 škola, pa poslije što bude — bude. Onda smo odlučili ići ‘na veliko’, kupili 400 robota, planirali 50-60 škola (i ostalih institucija koje rade s mladima).

Nakon najave projekta suočeni s količinom prijava koje su se počele slijevati kao lavina, mogli smo birati da li biti restriktivniji u prijavama ili povećati broj robota i sudionika. Povećali smo broj robota, na 650, pa na 750, pa na 800 i na kraju 1.000. Što znači da ćemo uključiti 166 škola i drugih ustanova. Kako već sada imamo preko 200 prijava — pogledajte raspored prijava na donjoj tablici (u većim gradovima ne razaznaje se broj) —  morat ćemo biti selektivni.

Skok s 200 na 1.000 nije samo druga kvantiteta, nego i kvaliteta. Morat ćemo izmijeniti način rada, organizaciju, sve je puno kompleksnije. Možda ne uspijemo u potpunosti projekta, kako som planirali. Možda uspijemo.

Ali u svakom slučaju, barem 1.000 robota će ostati u hrvatskim školama: jedinstvena platforma, što će omogućiti ogromne sinergije. Ali skoro sigurno i više od toga (uspjet ćemo — ali držite nam fige!). Revolucija je počela. I ovo je samo početak.