fbpx

IRIM-ov projekt "STEM u zajednici" financiran kroz Europski socijalni fond

Najveći natječaj za financiranje projekata iz STEM područja u Hrvatskoj

29.6.2021.

Danas se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu održalo potpisivanje ugovora projekata financiranih od strane Europskog socijalnog fonda za natječaj “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.”

Kroz natječaj je do sada financirano 44 projekata, a među njima je i IRIM-ov projekt “STEM u zajednici” u iznosu od 2.926.329,66 kuna.

Ovo je najveći natječaj za financiranje projekata u STEM područjima u Hrvatskoj unutar kojeg će se dodijeliti do 150.000.000 kuna.

IRIM je nositelj projekta i provodimo ga s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba kao partnerom.

“STEM u zajednici” doprinosi rješavanju problema nedovoljnog interesa opće populacije, posebice djece i mladih, za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Kroz projekt planiramo unaprijediti kapacitete i doseg IRIM-a za provedbu programa popularizacije STEM-a s naglaskom na približavanje tehnologije i inženjerstva djeci osnovnoškolskog uzrasta.

Kroz projekt planiramo:

  • opremiti osnovne škole, knjižnice i udruge STEM opremom (“STEM box” kao statični interaktivni dio opreme i set opreme za provedbu radionica u ustanovama)
  • educirati nastavnike i druge mentore o korištenju edukacijskih tehnologija i metoda motiviranja djece za ulazak u STEM
  • provesti STEM auto mobilne radionice robotike s fokusom na ruralna i manja mjesta

Detaljnije informacije o projektu i aktivnostima ćemo objaviti uskoro.

Druge vijesti