fbpx

ISPRAVAK -- Rezultati 2. kola Croatian Makers lige

Potkralo se nekoliko greški i s obzirom na to ćemo korigirati rezultate, a i nešto smo naučili. Ne brinite, nije strašno. Novi rezultati su ovdje, a evo i objašnjenja. Molimo uvažite naše isprike!

Važno: I ove rezultate ćemo tretirati kao preliminarne idućih 24 sata, kako biste mogli javiti ako uočite još neke greške

1. Greške su sljedeće.

A. Jedna škola nije ispravno mjerila vrijeme, na svoju štetu: popravit ćemo im vremena (regija Makarska). ‘Diplomci’ ostaju isti i u novom poretku.

B. Izvjestitelj za jednu grupu škola (regija Istra) je poslao rezultate na pogrešnu adresu, pa ih nismo uočili. Kako je zaista samo jedan takav slučaj, smatramo da su upute bile jasne i službeno naknadno uvrštenje bi otvorilo Pandorinu kutiju za izuzetke, pogotovo zato jer ovi natjecatelji osvajaju sva vodeća mjesta. Postupit ćemo stoga tako da ćemo uz službenu listu za Istru dodati i neslužbenu listu. Svi novouvršteni natjecatelji i mentori će dobiti pohvalnice, zahvalnice i diplome, ali se diplome neće oduzimati do sada prvoplasiranima.

C. Za tri škole (regije Popovača, Split i Osijek) našom greškom nismo uvrstili rezultate. Rezultate naravno uvrštavamo i novi rezultati postaju službeni. To mijenja i ‘diplomce’. Novi ‘diplomci’, naravno, dobijaju diplome, ali ‘starima’ ih NE oduzimamo.

2. Kako se dogodilo.

Croatian Makers liga je izuzetno složen i velik poduhvat. Ogromno povećanje broja sudionika s obzirom na očekivano ne znači samo proporionalno veći angažman, sredstva i tako dalje, nego i značajno veću složenost.

Kao što znate, poanta Lige je lokalnost i redovitost. Bilo bi daleko lakše organizirati natjecanja u jednom centru ili nekoliko njih, ali to bi značilo značajno manju participaciju. A mi želimo u stvari neformalno biti dio kurikuluma. Upravo radi lakše redovitosti, lakšeg sudjelovanja osmislili smo i ‘online’ kolo. A ono nam je važno i zbog razvoja drugih tipova STEM kompetencija (u biti nekome može izgledati nevjerojatno da su sudionici uspjeli uploadati toliki broj videa na Vimeo na vrlo strukturirarn način!). A online kolo je komplicirano za nas. Mali smo, part-time team. A zbog velike i brze kompleksnosti nismo stigli razviti savršene alate.

Ali glavno je da smo htjeli što prije objaviti rezultate kako bismo mogli poslati diplome i pohvalnice prije ljetnih praznika.

3. Što ćemo napraviti.

– Uvijek ćemo reagirati vjerodostojno i agilno (ovo su u stvari vrlo male greške s obzirom na veličinu i složenost)

– Ubuduće ćemo uvijek objavljivati preliminarne rezultate s rokom žalbe od 24 sata

– Pokušat ćemo za online ligu napraviti automatizirani unos (ima li volontera koji nam mogu dizajnirati i isprogramirati sustav?)

– Prethodni post ćemo nazvati ‘Preliminarni rezultati’ i prekosutra ćemo objaviti konačne rezultate.