fbpx

Josip Jurić, profesor OŠ Gustava Krkleca

 

U OŠ Gustava Krkleca mnogo se djece želi baviti robotikom. Vodim ju već osam godina, a učenici redovno postižu odlične rezultate na brojnim natjecanjima. Na zadnja dva robokupa učenici OŠ Gustava Krkleca osvojili su prvo mjesto.

Početkom 2015.g škola je dobila donaciju opreme u vrijednosti 6.728,00 kn od Instituta za razvoj i inovativnost mladih kroz projekt Croatian Makers.

Oprema je uključivala dva fischertechnik robo TX kontrolera, dva arduino kompleta i mnoge druge komponente potrebne za rad s učenicima na području robotike i automatike.

Zahvaljujući donaciji, više se djece moglo uključiti u izvannastavnu aktivnost robotike pa tako već drugu godinu za redom, školu predstavljamo sa tri ekipe na robokupu. Dostatna oprema, rezultati i zainteresiranost djece motivira me za daljnji rad te nam omogućuje kvalitetniju nastavu.

Često se susrećem s upitima roditelja djece iz drugih škola, o mjestu gdje bi mogli upisati svoju djecu na aktivnosti poput robotike i automatike. Nažalost jako je malo škola i udruga koje ih provode, a osnovni problem je nedostatak opreme i sredstva za rad nastavnika.Vjerujem da će učenici, baveći se robotikom, imati velike koristi u svojem daljnjem razvoju, bez obzira na odabir daljnjeg školovanja i zanimanja.

Hvala Institutu za razvoj i inovativnost mladih koji je pokrenuo projekt Croatian Makers i prepoznao Robotiku kao atraktivnu aktivnost u koju se isplati ulagati.

 

Josip Jurić, profesor OŠ Gustava Krkleca, Zagreb