fbpx

Nagradni natječaj "Zajedno s olimpijcima #prema suncu"

Kreativni natječaj u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom za sve sudionike IRIM-ovih projekata

1.4.2021.

IRIM u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom otvara nagradni kreativni natječaj pod nazivom „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“.

Natječaj je inspiriran Olimpijskim igrama Tokio 2020. koje se održavaju u srpnju 2021., pod motom: brže, više, jače te je otvoren od 1. travnja do 17. svibnja 2021., a detalje pročitajte u nastavku.

Na natječaj se mogu prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, pojedinačno ili u timu, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup nekoj od tehnologija iz IRIM-ovih projekata.

Ideja nagradno kreativnog natječaja je da djeca samostalno ili u timu osmisle i izrade projekte koji će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na olimpijskim igrama (razni uređaji za pomoć u pripremama sportaša, maskote natjecanja, …).

Za sudjelovanje u natječaju, sudionici mogu koristiti micro:bit, BOSON set, micro:Maqueen robot, Inventor’s kit, IoT tehnologije (Neuron komplet, Arduino komplete, DFRobot komponente, LittleBits tehnologiju), mBot robot, mBot Ranger, mBot Ultimate set te 3D print tehnologiju (sve tehnologije koje IRIM koristi u svojim projektima) uz dodatke.

Ako nemate pristup nekoj od tehnologija, a želite ju koristiti u natječaju, provjerite dostupnost u lokalnoj školi ili knjižnici. U našim projektima sudjeluje više od 760 osnovnih škola, 120 knjižnica (karta je ovdje) i nekoliko stotina udruga i drugih edukativnih ustanova.

Osim inovativnosti i kreativnosti te promicanja gesla Ollimpijskih igara, svaki prijavljeni projekt mora sadržavati i video prezentaciju koju će povjerenstvo koristiti za izbor najboljeg rada uz druge kriterije.

Najbolji rad će osvojiti vrijedne nagrade (Monitor DELL Flat panel 27” , prijenosni bežični bluetooth zvučnik JBL CLIP3,i miš redragon Shark M688 za svakog člana tima) koje će pobjedničkom timu uručiti uspješni sportaši braća Sinković (predstavljaju Hrvatsku u veslačkoj disciplini). Sve detaljnije informacije i prijavnica se nalaze ovdje.

Druge vijesti iz IRIM-ovih projekata