fbpx

Novi Internet of Things natječaj: Generacija NOW

Uključujemo u projekt osnovne i srednje škole, udruge, knjižnice i druge edukacijske ustanove!

3.6.2019.

Institut za razvoj i inovativnost mladih u suradnji s Hrvatskim Telekomom, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, pokreće novi Internet of Things (IoT) natječaj pod nazivom Generacija NOW. U projekt se mogu uključiti osnovne i srednje škole, knjižnice, udruge i druge edukacijske ustanove koje rade s djecom i mladima.

Projekt će se provoditi u školskoj godini 2019./2020. Svi sudionici projekta (stotinjak ustanova u Hrvatskoj) će dobiti donaciju IoT edukacijske opreme, novčana sredstva za kupnju dodatne opreme, edukaciju te stručnu mentorsku podršku.

Detaljnije informacije o natječaju i sudjelovanju, kao i prijavnica su dostupne ovdje:

Cilj donacijskog natječaja je povezivati postojeća i nova znanja u području tehnologije pri izradi kreativnih IoT projekata, razvijati kreativnost, inovativnost i razumijevanje modernih tehnologija, stvoriti priliku da učenici realiziraju projekt od koncepta do gotovog modela, da uče jedni od drugih i tako stječu samopouzdanje.

 

Prilikom prezentacije projekta Hrvatski Telekom je organizirao i prvi „Dan otvorenih vrata“ na kojima je predstavio istaknute radove iz prijašnjih donacijskih programa koji koriste IoT opremu.

Predstavljeni su zanimljivi radovi poput Bežične učionice OŠ Bedekovčina i Detektora potresa Gimnazije Vukovar, a događaj je posjetio i Kostas Nebis, predsjednik uprave Hrvatskog Telekoma.

Kratku izjavu je dala Nina Išek Međugorac, direktorica korporativnih komunikacija HT-a:

„Naša svrha je povezati sve građane s prilikama sadašnjeg trenutka, tako da svi živimo bolje već danas dok gradimo bolje sutra. Veliki smo investitor i podupiratelj STEM obrazovanja tako sada razvijamo prvi STEM kurikulum prilagođen osnovnim i srednjim školama. Sve što radimo na ovom području činimo kako bismo pripremili našu djecu za poslove budućnosti.“

Druge vijesti iz IRIM-ovih projekata