fbpx

Odabrani pobjednici kreativnog natječaja "Zajedno s olimpijcima #PremaSuncu"

Braća Sinković uručili nagrade učenicima OŠ Josipovac, pobjednicima kreativnog natječaja

31.5.2021.

IRIM je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) organizirao kreativni natječaj „Zajedno s olimpijcima #prema suncu“. Sudionici su trebali samostalno ili u timu osmisliti i izraditi projekte koji će hrvatskim olimpijcima olakšati pripreme za natjecanje i/ili podržati odlazak u Japan i njihovo sudjelovanje na olimpijskim igrama (razni uređaji za pomoć u pripremama sportaša, maskote natjecanja, …).

Pobjednici natječaja su učenici OŠ Josipovac, kojima su danas 31. svibnja uručene nagrade u zagrebačkom Domu sportova.

Natječaj je inspiriran Olimpijskim igrama Tokio 2020. koje se održavaju u srpnju 2021., pod motom: brže, više, jače.

Trajao je od 1. travnja do 20. svibnja, a na njega su se mogli prijaviti svi zainteresirani korisnici Izradi! web portala, pojedinačno ili timski, osnovne i srednje škole, udruge i knjižnice te ostale ustanove koje se bave edukacijom djece i imaju pristup tehnologijama iz IRIM-ovih projekata.

Više timova je prijavilo radove, a pobjednički projekt pod nazivom VR Bike, u kojoj se pravim biciklom upravlja njegovom virtualnom inačicom. Rad je djelo četveročlanog učeničkog tima iz OŠ Josipovac, u sastavu Marka Prološčića, Lucije Udovčić, Filipa Udovčića i Luke Brodara, pod mentorstvom Željka Udovčića.

Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade (Monitor DELL Flat panel 27”, prijenosni bežični bluetooth zvučnik JBL CLIP3, bežični miš redragon Shark M688) koje su im u zagrebačkom Domu sportova uručili hrvatski olimpijci i natjecatelji u Tokiju, veslači Martin i Valent Sinković.

Pobjednicima još jednom čestitamo, a u nastavku pogledate izjave s događaja i fotogaleriju:

“Veliko zadovoljstvo predstavlja mi uručenje nagrada tako kreativnim mladim ljudima i siguran sam da je pred vama još puno ovakvih izazova, ali i ovakvih pobjeda.”

Valent Sinković, olimpijac

„Za svaku pohvalu je ovakav spoj olimpizma i mladenačke imaginacije koja je u besprijekornoj suradnji s IRIM-om iznova potvrdila da je ljudskoj kreativnosti samo nebo granica. Čestitam pobjednicima natječaja, s dubokim uvjerenjem da je pred njima sjajna budućnost.“

Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a

„Naša je vodilja jednakost prilika i dostupnost tehnoloških inovacija svoj djeci jer upravo tehnologija omogućava i onima u najlošijoj startnoj poziciji da dostignu one najuspješnije.  Važna je motivacija, natjecateljski duh i suradnja između djece, ali i sinergija uspješnih ljudi u raznim segmentima društva, poput Rimca ili braće Sinković. Zahvaljujem Hrvatskom olimpijskom odboru na suradnji u provedbi natječaja i čestitam Slavoncima koji su dobili zaslužene nagrade jer su bili najuporniji.“

Nenad Bakić, predsjednik IRIM-a

Fotogalerija s dodjele nagrada:

Druge vijesti iz IRIM-ovih projekata