fbpx

Podjela kamera za umjetnu inteligenciju u Croatian Makers ligi i edukacija nastavnika

Doniramo Gravity: Huskylens kamere za umjetnu inteligenciju kompatibilne s robotima u Croatian Makers ligi

12.12.2022.

Kroz prosinac smo organizirali 34 radionice po Hrvatskoj na kojima ćemo donirati kamere za umjetnu inteligenciju i educirati mentore iz ustanova u Croatian Makers ligi o korištenju nove opreme.

Edukacija je organizirana po regijama te smo u svakoj regiji odabrali ustanovu koja će biti domaćin. U tim odabranim ustanovama održati će se radionice za sve ostale ustanove koje sudjeluju u projektu.

Mentori će se na edukaciji upoznati s osnovnim informacijama o umjetnoj inteligenciji te će proći uvodni tečaj o komponentama HuskyLens kamere.

Naučit će principe i načine rada kamere s naglaskom na prepoznavanje lica i oznaka (tagova) uz izradu praktičnih primjera programa u Mind+ grafičkom softveru za programiranje.micro:Maqueen Plus robota, korištenjem Mind+ aplikacije za programiranje robota te će izraditi svoje prve programe i izvršiti zadatke s robotom.

Nakon ove edukacije u 2023. godini krećemo s idućim kolom Croatian Makers lige – natjecanjem za učenike u kojem će natjecatelji trebati uspješno koristiti i programirati donirane kamere.

Projekt UI u STEM edukaciji (UI=umjetna inteligencija) bavi se rješavanjem problema nedovoljnog broja educiranih učitelja i adekvatnih programa u osnovnim školama RH koji bi poticali djecu na stjecanje STEM znanja i vještina.

Projektom planiramo povećati kapacitet i pružiti podršku za učitelje osnovnih škola u RH za korištenje robotike i umjetne inteligencije, čime povećavamo kvalitetu i relevantnost odgoja i obrazovanja te cjelokupnog okruženja za učenje u osnovnim školama.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Projekt je 85% financiran iz EGP financijskog mehanizma, a 15% financiran iz državnog proračuna.

Druge vijesti