fbpx

Pregled i promjene u IRIM-ovim aktivnostima do kraja šk. god. 2019./20.

31.3.2020.

Zbog situacije s COVID-19 virusom, obustavi izvođenja nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama i donesenih mjera zaštite od širenja koronavirusa u nastavku javljamo promjene u terminima i aktivnostima IRIM-a po projektima i aktivnostima.

Croatian Makers liga 

Aktivnosti Croatian Makers lige ćemo pauzirati. Iduće, 4. kolo smo planirali održati od 20.4. do 5.5., ali ćemo ga prebaciti za kraj svibnja u slučaju da škole počnu s fizičkom nastavom početkom svibnja.

U slučaju da škole ne počnu tada s fizičkom nastavom, finalne rezultate Lige ćemo objaviti prema zbroju rezultata ustanova u prva tri kola Lige u školskoj godini 2019./20.

Superfinale Croatian Makers lige ove godine nećemo održati.

Zajedno s olimpijcima #prema suncu – zajednički kreativni natječaj s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO)

Olimpijske igre u Tokiju su premještene za ljeto 2021. godine.

U dogovoru s HOO odlučeno je da se natječaj trenutno prekida te ćemo ga ponovno objaviti najvjerojatnije u rujnu 2020. godine. Svi oni koji su se pripremali sudjelovati na ovom natječaju, moći će prijaviti svoje projekte na natječaj u rujnu.

Junior Engineer Academy

U planu ovog projekta imamo mentoriranje sudionika i njihovih projekata te završna izložba radova. Mentoriranje ćemo održati online, a za završnu prezentaciju radova razmatramo „online izložbu“. Detalje ćemo javiti svim sudionicima projekta.

MakeX Croatian Open 2020.

Planirali smo održati ovo napredno robotičko natjecanje u subotu 9. svibnja, ali ga otkazujemo.

Razmatramo opciju organiziranja ovog natjecanja u listopadu 2020. godine, ali sve informacije ćemo pravovremeno javiti svim uključenim i novim potencijalnim sudionicima.

Generacija NOW 

U planu ovog projekta imamo mentoriranje sudionika i njihovih projekata. Mentoriranje ćemo održati online.

Digitalne knjižnice za lokalni razvoj

U projektu smo imali u planu održavanje fizičke edukacije za sve knjižnice uključene u projekt u Hrvatskoj i Švicarskoj sredinom lipnja.

Planiramo da se ta aktivnost promijeni u fizičke edukacije koje bi IRIM-ovi edukatori fizički održavali u knjižnicama u projektu tijekom ljeta 2020. godine (u slučaju normalizacije rada knjižnica do tada).

Druge vijesti IRIM-a