fbpx

Preliminarni pojedinačni rezultati 2. kola Croatian Makers lige

U drugom kolu Lige sudjelovalo je oko 180 škola, što je nevjerojatan rezultat, uzevši u obzir da je bio kraj školske godine. Naše ‘primaoce donacija’ tretiramo kao klijente, činimo sve što je u našoj moći da uspiju i uživaju i evo rezultata …

Ovo je bilo ONLINE kolo, a to znači da se natjecanje nije odvijalo  u centrima – iako smo prvo kolo odradili u 19 centara diljem Hrvatske – nego po školama i ustanovama, ali smo dali ponešto dodatnih bodova ako su se ‘klasterirali’, pa to valja znači nekih 100-njak mjesta održavanja Lige.

Evo linka na rezultate: Pojedinačni rezultati drugog kola Croatian Makers lige (otvara Excel tablicu u novom prozoru, regije su na različitim listovima).

A evo i još par zanimljivosti. Mali video pozdrav koji smo dobili (Zajednica tehničke kulture Karlovac – mentorica: Suzana Šnajdar):

E sad ono što je jako zanimljivo. Pazite, ovo je bilo već prilično komplicirano kolo (znam, ako ste se nama ne čini vam se tako 🙂 ); dakle robot je trebao ići po crti, prepoznati prepreku, stati na što preciznijoj udaljenosti (bodovi ovise o preciznosti), signalizirati svjetlima i povući se … a mentor je morao to sve snimiti, organizirati i uploadati prema našem standardu na Vimeo! Nije to baš jednostavno kako god da okreneš. A ovdje je najveći dio tih videa, pogledajte sami (neki su na drugim grupama):

Grupa sa snimkama zadataka je ovdje.

Evo recimo prvog videa s te grupe (“Regija Popovača – OŠ Sunja – Niža dobna skupina – Učenik1”):