fbpx

Rezultati pretkola Croatian Makers lige u šk. god. 2022./23.

Na natjecanju sudjelovalo više od 1750 natjecatelja

23.11.2022.

Krenuli smo s natjecanjima u Croatian Makers ligi u školskoj godini 2022./23.

Tijekom ove školske godine planiramo održati pretkolo i 4 kola u kojima će sudionici programirati robote i rješavati razne zadatke. Novost u ovoj školskoj godini jest što svi sudionici koriste nove micro:Maqueen Plus robote umjesto prethodnih mBot robota.

Pretkolo, prvo i uvodno natjecanje, se održavalo od 24. listopada do 9. studenog. Sudjelovalo je više od 1750 natjecatelja iz gotovo 400 natjecateljskih ekipa, a u nastavku pogledajte njihove rezultate.

Tema za ovu školsku godinu je morski svijet, a u ovom pretkolu natjecatelji su trebali programirati svoje robote da uspješno krenu u svoju prvu misiju – upoznavanje morskog svijeta.

Robota su trebali programirati da samostalno vozi po stazi s i bez praćenja crne linije, koristi svjetleće diode i svira melodiju.

Ovo natjecanje je bilo “online”. Natjecatelji su samostalno trebali riješiti zadatke te su mentori snimali njihove vožnje robota i uploadali prema pravilima natjecanja. Primjer vožnje robota i uspješnog ispunjavanja zadatka pogledajte u video snimci.

Pojedinačne rezultate svih natjecatelja pogledajte ovdje, a ovdje su ekipni rezultati po timovima. Hvala svima na sudjelovanju i čestitke najboljima!

Pogledajte u nastavku kratku fotogaleriju s provođenja natjecanja:

Pretkolo lige se bodovalo zasebno od ostatka Croatian Makers lige. Iduće kolo je već počelo te traje do 28.11. U njemu robot nastavlja svoje istraživanje morskog svijeta, a zadatak i što su sudionici trebali isprogramirati ćemo objaviti nakon završetka kola.

Druge vijesti