fbpx

Croatian Makers liga ponovno započinje!

Proširujemo i re-startamo Ligu!

Do sada Croatian Makers liga je bila iznimno uspješna. Uključili smo 220 osnovnih škola i ustanova te preko 4.000 djece u projekt. Donirali smo 1.200 robota i proveli dva kola natjecanja. Prvenstveno smo planirali održati 5 – 6 kola u kalendarskoj godini, ali zbog velikog interesa re-startamo i proširujemo Ligu!

Želja nam je uključiti novih 100 ustanova.

Gradeći na prethodnom iskustvu i sugestijama mentora uključenih u Ligu odlučili smo da će Liga pratiti školsku godinu te da ćemo kroz godinu organizirati pet kola natjecanja.

Kako bi mentori lakše planirali aktivnosti kroz godinu dajemo okvirni vremenik odvijanja kola:

– 1. kolo – polovicom listopada 2016.

– 2. kolo – početkom prosinca 2016.

– 3. kolo – polovicom veljače 2017.

– 4. kolo – početkom travnja 2017.

– 5. kolo – sredinom svibnja 2017.

 

Prijava i informacije za novouključene

Prijaviti se mogu osnovne škole i druge ustanove koje rade s osnovnoškolskom djecom. Za prijavu novih ustanova u Ligu trebati će Vam podatci o mentoru koji će voditi robotiku u Vašoj ustanovi te podatci o osobi ovlaštenoj za zastupanje (ravnatelj/ica kod škola odnosno predsjednik/ica kod udruga). Sve ustanove i škole moraju imati pristanak njihovih odgovornih osoba kako bi se uključile u Ligu jer se između ustanova i IRIMa potpisuje Sporazum o sudjelovanju.

Sve privatne škole i komercijalne ustanove koje naplaćuju rad s djecom mogu se uključiti u Croatian Makers ligu, uz uvijet da same kupe opremu.

Za sve ustanove koje će se sada uključiti u Ligu biti će organizirane početne Teach the Teacher radionice, kako bi se uvele u robotiku i Croatian Makers ligu. Na samim radionicama biti će podjeljena i oprema. Novouključeni će imati malo zahtjevniji raspored u početku, ali ne brinite, uspjet ćete! Kako bi ulovili korak s dosadašnjim sudinicima morat ćete odraditi zadatak sličan onome na drugom kolu lige. Zadatak ćete odraditi prije prvog kola u ovoj školskoj godini, a detaljne upute ćemo poslati e-mailom.

 

Prijavnica:

Prijave za natječaj su zatvorene. Natječaj je trajao od 9. rujna do 16. rujna do 17:00 sati.

 

Rezultati:

Planirali smo uključiti 100 novih ustanova u Ligu, ali na natječaj se prijavio veći broj ustanova. Nakon razmatranja prijavljenih ponovno smo odlučili uključiti sve ispravno prijavljene na natječaj.

Croatian Makers liga je ovime postala bogatija za 141 novu ustanovu ukupno brojeći preko 350 ustanova!

Popis svih novouključenih ustanova možete pronaći ovdje.