fbpx

Croatian Makers i HT: Internet of Things i Logo projekt

Croatian Makers i HT: Zajedno smo jači

 

Na natječaju za dodjelu sredstava “Zajedno smo jači” Hrvatskog telekoma u 2016. godini kojim ta tvrtka donira novac za projekte usmjerene na edukaciju djece u području znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike Institut za razvoj i inovativnost mladih dobitnik je u kategoriji Nove tehnologije. Projekt Internet of Things i Logo u hrvatskim školama 2016. dobio je novčanu potporu u iznosu od 350.000 kn za provođenje aktivnosti projekta.

Oslanjajući se upravo na snagu Croatia Makersa, veliku posvećenost mentora nastavnika u školama i entuzijazam učenika, uz pomoć HT-a sada pokrećemo projekt Internet of Things (Internet stvari) u hrvatskim školama.

Među sudionicima Lige odabrano je 38 najboljih i najzainteresiranijih škola, te im je poslan po jedan edukacijski komplet kako bi se učitelji upoznali s opremom preko ljeta. Na početku školske godine školama ćemo dati ostatak potrebne opreme i educirati nastavnike, kako bi oni mogli naučiti svoje učenike, kako upravljati stvarima iz naše okoline preko interneta.

Cilj nam je maksimalan uspjeh i demonstracija što se zaista može napraviti u školama s relativno malim sredstvima.

Kako je ova razina projekta ipak namijenjena malo starijem uzrastu, tako smo kroz projekt odlučili dati priliku i mlađima da razvijaju koncepte korištenjem suvremene komunikacijske tehnologije.

Za njih smo osmislili natjecanje u kreativnom izražavanju korištenjem tehnologije LOGO.

Periodički tokom školske godine otvaramo natječaje za učenike i mentore. Call for Makers natječaji potiču djecu Makere u našim programima da pokažu svoju inovativnost stvarajući zanimljiva nova rješenja na neku od tema naših natječaja.

Pogledajte do sada objavljene natječaje i kreativne radove koji su pristigli

Vijesti Zajedno smo jači projekta