fbpx

Sudjelovali smo na STEM Festu Zagreb

Udruge su predstavljale svoje eksponate, eksperimente, uređaje i ostalo što koriste za promociju STEM-a

29.5.2024.

Jučer, 28. svibnja sudjelovali smo na STEM Festu Zagreb u organizaciji Udruge za promicanje digitalne fabrikacije – FabLab na Europskom trgu u Zagrebu.

STEM Fest Zagreb pokazao je da STEM područje može biti ne samo edukativno, već i zabavno. Cilj događaja je bio približiti djeci i mladima područja znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike putem prezentacije zanimljivih projekata izrade bio-plastike, korištenja robotike za razvoj digitalne pismenosti i ostalog.

Događaj je bio posvećen popularizaciji i promociji STEM-a (znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike) i na njemu smo predstavljali naše aktivnosti kao i projekt STEM u zajednici kroz koji smo izradili STEM box – interaktivni izložak koji možete pronaći u više od 420 edukativnih ustanova u Hrvatskoj.

Svi sudionici festivala su okupljeni zahvaljujući natječaju „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ vrijednom 20 milijuna EUR-a kroz koji su organizacije civilnoga društva u partnerstvu sa znanstvenim organizacijama dobile bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekata popularizacije STEM-a.

IRIM je pripremio razne primjere korištenja micro:bitova (za nastavne i izvannastavne aktivnosti), demonstraciju rada 3D pisača koji je izrađivao bedževe za sudionike, robo-nogomet i STEM box – uređaj za popularizaciju STEM-a kroz interaktivnu igru koji je osmislio i izradio IRIM.

Primjeri su bili zanimljivi sudionicima i, unatoč kiši, cijelo vrijeme je i festival i naš štand bio posjećen te su zainteresirana djeca i odrasli isprobavali programirati micro:bitove i i koristiti drugu opremu.

Pogledajte u nastavku fotogaleriju s događaja:

Druge vijesti