fbpx

Završena edukacija o korištenju kamera za umjetnu inteligenciju u Croatian Makers ligi

Donirali smo Gravity:HuskyLens kamere za umjetnu inteligenciju i educirali mentore o korištenju

23.1.2023.

Kroz prosinac 2022. godine i siječanj 2023. godine smo donirali svim ustanovama u Croatian Makers ligi kamere za umjetnu inteligenciju Gravity:HuskyLens i održali edukaciju za mentore o korištenju donirane opreme u radu s učenicima.

Sveukupno smo održali 34 radionice. Sve ustanove su bile podijeljene po regijama u kojima su sudjelovale na edukaciji u regionalnim centrima.

Osim donacije kamera, mentore smo na edukaciji upoznali i s osnovnim informacijama o umjetnoj inteligenciji, njezinom učinku, o projektu Umjetna inteligencija u STEM edukaciji te su završili uvodni tečaj o komponentama Gravity:HuskyLens kamere.

Tečaj smo omogućili svima te ukoliko imate mogućnost korištenja ove kamere, možete ga i Vi proći preko ove poveznice.

Pohađanjem edukacije mentori su naučili principe i načine rada kamere s naglaskom na prepoznavanje lica i oznaka (tagova) uz izradu praktičnih primjera programa u Mind+ grafičkom softveru za programiranje micro:Maqueen Plus robota, korištenjem Mind+ aplikacije za programiranje robota te su izradili svoje prve programe.

Mentori će nakon edukacije započeti s radom s učenicima i pripremom za 3. kolo Croatian Makers lige na kojemu će se koristiti kamere.

Pogledajte kratku fotogaleriju s edukacija:

Projekt UI u STEM edukaciji (UI=umjetna inteligencija) bavi se rješavanjem problema nedovoljnog broja educiranih učitelja i adekvatnih programa u osnovnim školama RH koji bi poticali djecu na stjecanje STEM znanja i vještina.

Projektom planiramo povećati kapacitet i pružiti podršku za učitelje osnovnih škola u RH za korištenje robotike i umjetne inteligencije, čime povećavamo kvalitetu i relevantnost odgoja i obrazovanja te cjelokupnog okruženja za učenje u osnovnim školama.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Instituta za razvoj i inovativnost mladih

Projekt je 85% financiran iz EGP financijskog mehanizma, a 15% financiran iz državnog proračuna.

Druge vijesti