fbpx

Croatian Makers Plus kamp

32 radionice u četiri dana za 60 darovitih učenika u projektu sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda!

29.6.2018.

Od utorka, 26. lipnja do petka 29. lipnja trajao je Croatian Makers Plus kamp za darovitu djecu. Šezdeset učenica i učenika iz tri osnovne škole zabavilo se i razvijalo STEM kompetencije.

Ukupno su u četiri dana za njih održane 32 radionice s tehnologijama u projektu poput Makeblock robota, micro:bitova, 3D printera i drugih.

Kamp je samo jedna od aktivnosti projekta Croatian Makers Plus – za darovitu djecu (UP.03.2.2.02.0092) koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Ovaj projekt je suradnja Razvojne agencije IGRA d.o.o., Instituta za razvoj tržišta rada i IRIM-a. Cilj je prepoznati i napraviti edukativne materijale za darovitu djecu unutar obrazovnog sustava, a kamp je jedna od aktivnosti za darovite.

Osnovne škole iz Ivanić-Grada uključene u projekt su OŠ Josipa Badalića, OŠ Stjepana Basaričeka i OŠ Đure Deželića.

Kamp se održao u Dugoj Uvali. Djeca su na kampu razvijala kompetencije u STEM područjima programirajući mBot robote, naprednije robotičke komponente te micro:bitove, modelirajući 3D oblike i koristeći 3D printere, koristeći Internet of Things opremu i druge opreme. Radionice kampa su vodili IRIM-ovi edukatori.

U ovom projektu ova djeca su se već ranije upoznata s većinom ove tehnologije u svojim školama. Tijekom školske godine njihovi nastavnici su educirani kako koristi opremu i pomoću nje prepoznati i raditi s darovitim učenicima. Na kampu su djeca naučila kako naprednije koristiti ove tehnologije od IRIM-ovih stručnjaka te su se upoznali i s nekim novim opremama poput 3D printera.

Na kampu smo u STEM dodali i “A” kao “Art”, tako da je ovo bio pravi “STEAM” kamp. Na primjer, jedna od aktivnosti je bilo kako izraditi svoje personalizirane privjeske na 3D printerima.

Pogledajte sa strane vrlo zanimljiv i kreativan projekt moderne kuće koje su dvije sudionice napravile, a u nastavku je i fotogalerija s kampa.

Druge vijesti iz Croatian Makers lige