fbpx

Dvodnevna edukacija za nove CM mentore

Prijenos STEM kompetencija i usvajanje CM metodologije rada!

4.9.2018.

U sklopu projekta Slavonska STEM evolucija održana je dvodnevna radionica za prijenos STEM kompetencija. Radionica je bila namijenjena udrugama Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije i Centar za nestalu i zlostavljanu djecu te njihovim mentorima.

Sudionicina radionici stekli adekvatne kompetencije i iskustva za preuzimanje uloga mentora u zajednici prema principima društveno korisnog učenja.

Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM sudjeluje kao partner u provedbi projekta „Slavonska STEM evolucija“ te je 29. i 30. kolovoza 2018. u ZTK Osječko-baranjske županije održana dvodnevna edukacija novih CM mentora pod stručnim vodstvom IRIM-ovih stručnjaka za STEM Vlade Lendvaja i Ane Tolić.

Sudionici dvodnevne radionice imali su priliku upoznati se s važnostima uloge CM mentora, upotrebom tehnologije i opreme koja se koristi tijekom CM lige te unaprijediti svoje STEM kompetencije. Praktični dio radionice sastojao se od sastavljanja mBot robota, programiranja robota i rješavanja zadataka.

Po završetku edukacije sudionici su stekli adekvatne vještine za provedbu radionica robotike prema CM metodologiji bez obzira na prethodna iskustva i znanja iz STEM područja. CM ambasadori će korisna znanja stečena na radionici moći primijeniti u radu s djecom kroz školske i izvanškolske aktivnosti.

Trajanje projekta: 19.3.2018. – 19.3.2019.

Druge vijesti