fbpx

STEM dani otvorenih vrata na Osijek Drone Expo

Prezentacije tehnologija i radionice za djecu!

11.5.2019.

IRIM sudjeluje u aktivnostima Osijek Drone Expo 2019 koji traje od 10. do 11. svibnja.

Na događaju održavamo radionice za djecu s mBot robotima i micro:bitovima te prezentiramo tehnologije kroz STEM dane otvorenih vrata.

Osijek Drone Expo je sajam, prezentacija i utrka dronova koja spaja modernu tehnologiju i inovativna rješenja bespilotnih sustava. IRIM je na događaju, kao partner na projektu „Slavonska STEM revolucija“ organizirao i ‘STEM dane otvorenih vrata’ prikazujući djeci, mladima i odraslima tehnologije te organizirajući radionice za djecu i mlade.

STEM dani otvorenih vrata prilika su da se čim veći broj građana upozna s projektnim tehnologijama poput micro:bita, mBota i 3D printera koje mogu koristiti i u sklopu STEM centara osnovanih u projektu Slavonska STEM revolucija .

Kroz navedeni projekt bavimo se rješavanjem problema nedovoljne suradnje između organizacija civilnog društva (OCD) i visokoškolskih ustanova te na ovaj način upoznajemo posjetitelje i sudionike s mogućnostima STEM-a.

Radionice na događaju održavamo za djecu osnovnoškolske dobi s mBot robotima i micro:bitovima. Samo u prvom danu, na radionicama je sudjelovalo više od 60 polaznika, a kratku fotogaleriju pogledajte u nastavku:

Novosti iz projekta